بررسی سطح ویتامین D در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس در خراسان جنوبی: یک مطالعه مورد- شاهدی
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 134
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUM-24-1_004
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: مطالعاتی نشان داده اند که سطح سرمی ویتامین D با ابتلا و پیشرفت بیماری MSارتباط دارد. با این وجود، مطالعه منطقه ای که سطح ویتامین D را در بین مبتلایان به MS در استان خراسان جنوبی مورد بررسی قرار داده باشد، انجام نشده است. بنابراین مطالعه حاضر به منظور مقایسه سطح سرمی ویتامین D در بیماران مبتلا به MSبا افراد سالم و همچنین بررسی ارتباط ویتامین D با سطح ناتوانی در بیماران مبتلا به MSدر خراسان جنوبی، طراحی و اجرا گردید.
روش تحقیق: در این مطالعه مورد- شاهدی، ۱۴۴ نفر در قالب ۲ گروه بیمار مبتلا به MSو افراد سالم، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک، سطح سرمی ویتامین D در هر دو گروه و همچنین شاخص ارزیابی سطح ناتوانی در بیماران MS(EDSS) جمع آوری و تعیین گردید. داده ها پس از ورود به نرم افزار SPSS، با کمک آزمون های آماری تی تست، من ویتنی و کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شد؛ ارزیابی ارتباط بین سطح ویتامین D با شاخص EDSS در بیماران نیز با ضریب همبستگی پیرسون بررسی گردید.
یافته ها: میانگین سطح ویتامین D در گروه مورد (ng/mL۴/۵±۴/۴۷) به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (ng/mL۴/۱۰±۶۶/۱۴)(۰۰۰۱/۰>P). ارتباط مستقیمی بین سطح ویتامین D و شاخص EDSS در بیماران مبتلا به MS وجود داشت (۰۰۰۱/۰>P).
نتیجه گیری: بر خلاف انتظار، سطح ویتامین D در افراد مبتلا به MS به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود. همچنین بین سطح ویتامین D و شدت ناتوانی در مبتلایان به MSارتباط معنی داری وجود داشت که احتمالا به علت تجویز بیش از معمول ویتامین D در بیماران مبتلا به MS با شدت بیشتر ناتوانی باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
معصومه زارع زاده
Member of Student Research Committee, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
محمد دهقانی فیروز آبادی
Department of Neurology, Faculty of Medicine, Birjand University of medical science, Birjand, Iran.
اصغر زربان
Birjand CardioVascular Diseases Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
غلامرضا شریف زاده
Social Determinant of Health Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
مریم ولوی
Member of Student Research Committee, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :