بررسی شیوع و عوامل مرتبط با ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در مراجعین بیمارستان شهدا قاین در سال ۹۹-۱۳۹۸
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 109
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUM-28-4_007
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: کووید ۱۹ یک بیماری نوپدیدی است که اولین مورد آن در دسامبر سال ۲۰۱۹ گزارش شد و به سرعت سراسر جهان را درگیرنمود؛ لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی و عوامل مرتبط با ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در قاین انجام گردید.
روش تحقیق: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی گذشته نگر، از منابع اطلاعات پورتال بیمارستان شهدا قائن از اسفند ۱۳۹۸ تا آذر ۱۳۹۹ که از ۱۱۲۴ بیمار مشکوک به عفونت تنفسی مراجعه کننده به بیمارستان جمع آوری شده بود، استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو و تست دقیق فیشر برای بررسی روابط تک متغیره و رگرسیون لجستیک دووجهی برای بررسی روابط علیتی مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت و (۰/۰۵>P) از لحاظ آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
یافته ها: در این مطالعه از تعداد ۱۱۲۴ نفر با میانگین سنی ۲۴/۵±۵۱/۶ سال ۵۴۶ نفر (۴۸/۶ درصد)، دارای نتیجه تست مثبت کرونا به روش RT-PCR بودند و از این تعداد ۶۵ نفر (۱۱/۹ درصد) فوت کردند. علائم بدن درد، سرفه و اسهال و تنگی نفس با نتیجه مثبت تست مرتبط و محل سکونت، دیابت، بیماری های قلبی و ریوی، سن و شغل از عوامل خطر ابتلا به کرونا، و بستری در بخش ICU و سن به عنوان عوامل خطر فوت ناشی از کرونا شناخته شدند (۰/۰۵>P).
نتیجه گیری: در مطالعه حاضر، سرفه و تنگی نفس بیشترین فراوانی را در بین بیماران و افراد فوت شده داشته و از آنجا که این علائم با پیش آگهی بدتری ممکن است همراه باشد، توجه ویژه کادر درمان به این علائم حائز اهمیت است. همچنین یافته ها نشان می دهد که سالمندان بیشتر از سایر گروه های سنی در خطر مرگ و میر ناشی از این بیماری قرار دارند که نیاز به آموزش و توجه بیشتر به این قشر از جامعه را می رساند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهره گزیده کار
Master of Epidemiology, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
حسن جهانی
Master of Health Education, Director of Ghaen Health Training Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
علیرضا داوری
Master of Medical Entomology and Carrier Control, Bachelor of Disease Control, Health Center of Ghaenat, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
حسین برنا
Master of Medical Entomology and Carrier Control, Bachelor of Disease Control, Health Center of Ghaenat, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :