رابطه درصد اشباع اکسیژن با درصد حجم بازدمی ثانیه اول در بیماری انسدادی مزمن ریه

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 133

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-26-4_005

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: با توجه به هزینه و بعضی محدودیت ها در اندازه گیری درصد حجم بازدمی ثانیه اول (FEV۱%)، این مطالعه به منظور تعیین رابطه درصد اشباع اکسیژن (SPO۲%) با درصد حجم بازدمی ثانیه اول (%FEV۱) در بیماران مبتلا به بیماری انسدادی ریه (COPD) انجام شد. روش تحقیق: در یک مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی، تعداد ۲۵ زن و ۲۵ مرد مبتلا به بیماری انسدادی ریه به صورت نمونه گیری غیر احتمالی و آسان از بین بیماران مراجعه کننده به کلینیک سرپایی بیمارستان ولی عصر بدون توجه به شدت بیماری انتخاب شدند. برای اندازه گیری %FEV۱ از روش اسپیرومتری و برای اندازه گیری SPO۲% از پالس اکسی متر انگشتی استفاده شد. آزمون های آماری مورد استفاده نیز شامل: آزمون پیرسون،t  مستقل و مدل رگرسیون خطی بود. یافته ها: میانگین سنی بیماران برابر ۱۰/۴۷∓ ۶۳/۱۸سال، میانگین %FEV۱ برابر با ۱۶/۱۵∓ ۳۶/۶و میانگین SPO۲% برابر ۵/۵۳∓۸۴/۲ بود. ضریب همبستگی بین %FEV۱ و SPO۲% برابر با  ۰/۳۶(۰/۰۱=P) بود. در بیماران سیگاری، میانگین SPO۲% برابر با ۲۲/۵±۶۷/۸۲ و در افراد غیرسیگاری ۵/۲۹∓ ۸۶/۵بود (۰/۰۲=P). نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که در صورت ثابت بودن شرایط با افزایش یک واحد SPO۲%، مقدار %FEV۱ با ضریب احتمال۰/۱۶ به میزان ۰/۳۶ افزایش می یابد (۰/۰۲=P). نتیجه گیری: مقدار SPO۲% ارتباط معنی داری در حد متوسط با مقدار %FEV۱ دارد و می تواند تا حدی %FEV۱ را پیشگویی کند؛ بنابراین در افراد مبتلا به بیماری انسدادی ریه تشخیص داده شده، می تواند به جای اسپیرومتری در ارزیابی و پیگیری بیماران مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها:

Chronic Obstructive Pulmonary Disease ، Forced Expiratory Volume In One Second ، Oxygen Saturation ، بیماری انسدادی مزمن ریه ، جریان حد اکثر بازدمی ثانیه اول ، اشباع اکسیژنی

نویسندگان

سید غلامرضا مرتضوی مقدم

Internal Medicine Department, Vali-e-asre Hospital, Birjand University of Medical sciences, Birjand, Iran.

حسین قاضی

Internal Medicine Department, Vali-e-asre Hospital, Birjand University of Medical sciences, Birjand, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Miravitlles M, Vogelmeier C, Roche N, Halpin D, Cardoso J, ...
  • Agustí A, Celli B. Natural history of COPD: gaps and ...
  • Schermer T, Leenders J, in ’t Veen H, van den ...
  • Kelly AM, McAlpine R, Kyle E. How accurate are pulse ...
  • Ardestani ME, Abbaszadeh M. The association between forced expiratory volume ...
  • Arkhipov V, Arkhipova D, Miravitlles M, Lazarev A, Stukalina E. ...
  • Melbye H, Al-Ani S, Spigt M. Drop in lung function ...
  • Dalbak LG, Straand J, Melbye H. Should pulse oximetry be ...
  • نمایش کامل مراجع