بررسی ارتباط استرس پس از سانحه و رشد پس از سانحه در بیماران ترخیص شده از بخش مراقبت های ویژه کووید-۱۹ بیمارستان های منتخب خراسان جنوبی ، سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 93

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-29-4_008

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: یکی از مشکلات روانی در دوران همه گیری کووید-۱۹، علائم استرس پس از سانحه است، اما برخی افراد می توانند با این تروما کنار بیایند و به وضعیت قبلی خود و یا حتی سطح بالاتری از عملکرد دست پیدا کنند که رشد پس از سانحه نامیده می شود. این مطالعه جهت بررسی میزان شیوع و ارتباط بین علائم استرس پس از سانحه و رشد پس از سانحه در بین بیماران ترخیص شده از بخش های مراقبت ویژه کووید-۱۹ انجام شد. روش تحقیق: مطالعه حاضر از نوع توصیفی می باشد که روی ۱۷۲ بیمار انجام شده است. نمونه گیری به صورت تصادفی خوشه ای چند مرحله­ای از میان بیماران ترخیص شده از بخش مراقبت های ویژه که دقیقا ۶ ماه از بهبودی آنها گذشته، انجام شده بود. داده ها با استفاده از پرسش نامه جمعیت شناختی و چک لیست استرس پس از سانحه و رشد پس از سانحه جمع آوری و سپس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه۲۱ تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: براساس نتایج به دست آمده ۳/۳۴ درصد از بیماران علائم استرس پس از سانحه و ۹۶/۵۸ درصد رشد پس از سانحه را تجربه کرده بودند. نتیجه آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که با افزایش میزان علائم استرس پس از سانحه در افراد، رشد پس از سانحه نیز در این افراد افزایش یافت ( ۰.۵۲۴r=، ۰.۰۰۱P=). نتیجه گیری: علائم استرس پس از سانحه و رشد پس از سانحه در بین بیماران کووید-۱۹ بستری در بخش مراقبت های ویژه شایع بود. همچنین ابتلا به سطح بالاتری از سندرم استرس پس از سانحه این شانس را ایجاد می کرد که فرد به سطح بالاتری از رشد پس از سانحه نیز دست یابد.

کلیدواژه ها:

COVID-۱۹ ، Post-traumatic growth ، Post-traumatic stress disorder ، استرس پس از سانحه ، رشد پس از سانحه ، کووید-۱۹

نویسندگان

فاطمه احمدی فورگ

Department of Nursing, Tabas School of Nursing, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

هادی حسنی

Department of Nursing, Jovein School of Nursing, Sabzevar University of Medical Sciences, Sabzevar, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Zhu H, Wei L, Niu P. The novel coronavirus outbreak ...
  • Goodwin R, Takahashi M. Anxiety, past trauma and changes in ...
  • Rubin GJ, Wessely S. The psychological effects of quarantining a ...
  • Amiri F, Asadi Noghbi F, Yousefi H, Makkizade V, Madani ...
  • نمایش کامل مراجع