ارزشیابی برنامه درسی دین و زندگی در دوره دوم متوسطه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: SEDCONF01_0280
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهلا حریری مقدم

دانشجوی دکتر برنامه درسی ،دانشگاه ازاد واحدمیمه ،اصفهان ، ایران

عباس قلتاش

دانشیار علوم تربیتی ، دانشگاه ازاد اسلامی واحد مرودشت ،،شیراز ،ایران

صدیقه محمدجانی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفا شهر ، فارس ، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر ارزشیابی برنامه درسی دین وزندگی در دوره متوسطه دوم است .ارزشیابی برنامه درسی عبارت است از فرایند بررسی ارزش و شایستگی برنامه درسی. بررسی و مطالعه ارزش و شایستگی هم شامل عناصر و جنبه های خاص برنامه درسی و هم کل برنامه درسی میشود. برنامه ریزی درسی نیازمند بررسی و کنترل کیفیت می باشد. قبل از اقدام به تدوین هدف ها، محتوا و روش ها، مقدمتا باید نیازهای آموزشی را مورد بررسی قرار داد. بررسی نیازهای آموزشی و حتی بازبینی این فرایند در قلمرو ارزشیابی آموزشی می باشد. علاوه بر این هنگامی که نیازها مشخص گردید، باید هدف ها، محتوا، روش ها و مکانیزم اجرایی برنامه را تعیین نمود.. . تربیت دینی در دوره متوسطه به منظور اموزش همه جانبه تربیت دینی در دروس مختلف وتوسط معلمان مربوطه بوده تا یادگیری مفاهیم ومهارت های مربوط به تربیت دینی،از روی استدلال وباور عمیق قلبی صورت پذیرد و درآینده زندگی فراگیران نقش موثری ایفا نماید. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی ودر نهایت بعد از تحلیل داده ها به منظور استخراج الگوی مطلوب به صورت پژوهش نظریه ای بوده است.یافته های پژوهش حاکی از این است که الگوی مطلوب تربیت دینی، ارائه آن به صورت تلفیق چند رشته ای است. یعنی ارائه معارف دینی درکلیه دروس به صورت مستدل، مرتبط با موضوعات دروس و مطابق با اهداف غایی تربیت دینی است. همچنین در اهمیت موضوع، در ارزشیابی دروس، بخش تربیت دینی سهم حدود ۱۱ درصدی خواهد داشت. بطوریکه از ۲۰ نمره ارزشیابی مربوط به هردرس، ۳ نمره جهت ارزشیابی از محتوای مرتبط با آن درس در زمینه تربیت دینی خواهد بود..

کلیدواژه ها

ارزشیابی برنامه درسی،تربیت دینی ،دوره متوسطه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.