مقایسه فیستولوتومی و تزریق اسکلروزان در مدیریت فیستول پری آنال یک مطالعه بالینی تصادفی کنترل شده

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 148

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-30-1_007

تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: فیستول پری آنال یک مسیر پاتولوژیک بین دو سطح اپی تلیال کانال آنورکتال و پوست پری مقعد است. رایج ترین روش درمانی فیستولوتومی است که منجر به عوارضی مانند بی اختیاری می شود. این مطالعه با هدف مقایسه نتایج جراحی فیستولوتومی و اسکلروتراپی در مدیریت فیستول پری آنال انجام شده است. روش تحقیق: این مطالعه به صورت بالینی تصادفی کنترل شده انجام شد. ۲۴ بیمار مبتلا به فیستول آنورکتال وارد مطالعه شدند. در گروه یک فیستولوتومی و در گروه دوم تزریق ماده اسکلروزان انجام شد. زمان نقاهت، میزان عود، درد پس از عمل و درجه بی اختیاری مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون کای دو و تی تست مستقل در نرم افزار SPSS (نسخه ۱۸) انجام شد و سطح معنی داری در این پژوهش کمتر از ۰۵/۰ در نظر گرفته شد. یافته ها: در گروه اسکلروزان ۵ مرد (۷/۴۱%) و ۷ زن (۳/۵۸%) و در گروه فیستولوتومی ۷ مرد (۳/۵۸%) و ۵ زن (۷/۴۱%) بودند. بین دو گروه رابطه معنی داری از نظر جنسیت مشاهده نشد (۶۸/۰=P). میزان عود در گروه اسکلروزان ۳ مورد (۹/۴۲%) و در گروه فیستولوتومی ۴ مورد (۱/۵۷%) بود که از نظر آماری تفاوت معناداری نداشت (۶۵/۰=P). امتیاز کنترل مدفوع پس از اسکلروتراپی بیشتر از گروه فیستولوتومی بود (۰۱/۰=P) و میانگین مدت بستری در بیمارستان، ناراحتی پس از جراحی و مدت زمان بهبودی فیستول در گروه اسکلروزان به طور معناداری از گروه فیستولوتومی کوتاه تر بود. نتیجه گیری: تزریق اسکلروزان در درمان فیستول پری آنال موثر، ایمن، ساده، قابل قبول و مقرون به صرفه است.

نویسندگان

منیر السادات حسینی راد

Student Research Committee, School of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

محسن نجم الدینی

Department of Surgery, School of Medicine, Emam Reza Hospital, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

محمدرضا قاسمیان مقدم

Department of Surgery, School of Medicine, Cardiovascular Diseases Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Shawki S, Wexner SD. Idiopathic fistula-in-ano. World J Gastroenterol. ۲۰۱۱; ...
  • Williams J, MacLeod C, Rothenberger D, Goldberg S. Seton treatment ...
  • Antao B, Bradley V, Roberts JP, Shawis R. Management of ...
  • نمایش کامل مراجع