رویکردهای انطباق محور و کارکرد محور ارزیابی اجرا در برنامه ریزی کاربری زمین، موردپژوهی: ارزیابی انطباق محور در شهر لواسان
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 136
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JFAUP-19-4_006
تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1402
چکیده مقاله:
برنامههای توسعه شهری در راستای ایجاد نظم در شهرها و پاسخگویی به نیازهای روزافزون جمعیت شهری از سوی برنامهریزان شهری تهیه میشوند و دارای ویژگیها و اهداف متفاوتی هستند. اغلب این برنامهها، بدون توجه به اهداف و نتایج برنامههای پیشین تدوین میشوند و به ارزیابی میزان موفقیت برنامههای گذشته نمیپردازند. ارزیابی اجرای برنامههای توسعه شهری میتواند موجبات تهیه برنامههایی کارآمد و پاسخگو را فراهم آورد. در این بین، برنامه کاربری زمین که تاثیر قابلتوجهی بر منافع افراد دارد، بیش از همه نیازمند ارزیابی است. یکی از روشهای ارزیابی اجرای برنامهها، سنجش میزان انطباق میان برنامه پیشنهادی و شرایط کنونی شهر است. این تحقیق با بهرهگیری از این رویکرد با اتکا بر سه شاخص کاربری، سطح اشغال و تراکم به ارزیابی اجرای برنامه کاربری زمین شهر لواسان پرداخته است تا مغایرتهای بروزیافته در سطح شهر را تشخیص دهد. یافتههای تحقیق نشان میدهد که ۵۴ درصد از سطح شهر دارای مغایرت در کاربری هستند. علاوهبراین، ۵ درصد از قطعات نیز دارای مغایرت در سطح اشغال و تراکم هستند. مهمترین دلایل بروز این مغایرتها را میتوان نظارت ناکافی بر روند تغییر کاربری اراضی، عدم توجه شهروندان و مسئولان به منافع عمومی و ابهامات و خلاءهای موجود در برنامه پیشنهادی دانست.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
راضیه رفیعی
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر تهران
ناصر برک پور
دانشیار گروه شهرسازی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :