تجزیه زیستی بنزن و تولوئن با استفاده از باکتری های بومی استخراج شده از خاک شمال غرب ایران
محل انتشار: فصلنامه پژوهش در بهداشت محیط، دوره: 9، شماره: 1
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 259
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JREH-9-1_003
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: با توجه به نقش آلودگی های هیدروکربنی در ابتلاء به سرطان، پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان تجزیه بنزن و تولوئن با استفاده از باکتریهای استخراج شده از خاک و بررسی ترکیبات حاصل از این تجزیه انجام شد.مواد و روش ها: ۳۰ نمونه خاک شامل خاک کشاورزی و خاک آلوده به هیدروکربن ها از استان های شمال غرب ایران تهیه گردید. باکتری ها در محیط کشت آگار کشت داده شده و استخراج گردیدند. به منظور بررسی تجزیه بنزن و تولوئن، باکتریها در محیط کشت معدنی (به صورت جدا) که در آنها مقدار مشخصی بنزن و تولوئن (به صورت جدا)، کشت داده شد، درصد تجزیه مشخص گردید. در پایان با استفاده از کروماتوگرافی گازی ترکیبات حاصل از تجزیه بنزن و تولوئن شناسایی و با استفاده از روش های بیوشیمیایی و PCR، نوع باکتری تجزیه کننده بنزن و تولوئن، تعیین شد.یافته ها: تجزیه بنزن و تولوئن توسط همه باکتریهای استخراج شده انجام گرفت، اما بیشترین آن توسط باکتریهای خاک پالایشگاه به ترتیب برای بنزن (۸۵/%۵۵) و تولوئن (۳۹/%۴۹) بود. همچنین تجزیه بنزن نسبت به تولوئن توسط باکتریهای خاک کشاورزی و پالایشگاه بیشتر بود. اکثر ترکیبات حاصل از تجزیه، نسبت به بنزن و تولوئن، از سمیت پایین تری برخوردار بود. همچنین حضور سویه استرپتومایسس در محیط هایی با بیشترین تجزیه بنزن و تولوئن تایید گردید. نتیجه گیری: استرپتومایسس بومی خاک های آلوده به هیدروکربن ها، می توانند با کارایی بالا، بنزن و تولوئن را به ترکیبات آلی، با خطر کمتر تبدیل نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لیدا افتخاری وش
استادیار میکروبیولوژی، گروه میکرو بیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران
علیرضا دهناد
دپارتمان بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، بخش تحقیقات بیماریهای باکتریایی
محمد مجدی زاده
گروه زیست فناوری، شرکت ریز زیست فناوران فردا نگر، پارک علم و فناوری یزد، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :