تاثیر مواد شست و شو دهنده کانال روی استحکام باند push out سمان های CEM cement، Root MTA و Angelus MTA به دیواره ریشه
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 119
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUMS-25-1_027
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: برای کاهش آلودگی میکروبی در مواردی مانند درمان پرفوراسیون، استفاده از شست و شو دهنده ها پس از قرار دهی سمان ضروری است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر شست و شو دهنده های کانال روی استحکام باند push out سمان هایCEM ،Root MTA و Angelus MTA به دیواره ریشه می باشد.
مواد و روشها: در این تحقیق آزمایشگاهی ۱۵۰ نمونه برش عرضی از ناحیه میانی ریشه دندان های تک کانال بدون پوسیدگی به ضخامت ۱ میلی متر، که به طور تصادفی به ۳ گروه ۵۰ تایی تقسیم و با سمان های CEM cement،Root MTA یا Angelus MTA پر شدند، مورد بررسی قرار گرفت. پس از ست شدن سمان ها، نمونه های هر گروه به ۵ زیرگروه ۱۰ تایی تقسیم شدند به طوری که ۴ زیرگروه با هیپوکلریت سدیم، EDTA، نرمال سالین، کلرهگزیدین ۲% به مدت ۳۰ دقیقه شست و شو داده شدند و یک زیرگروه به عنوان گروه کنترل تحت شست و شو قرار نگرفت. سپس استحکام باند push out سمان با دیواره ریشه (مگاپاسگال) و الگوی شکست نمونه ها بررسی شد.
یافته ها: روش های شست و شوی مختلف هیچ اثر معنی داری بر استحکام باند سمان های CEM، Root MTA و Angelus MTA نشان نداد. در روش شست و شو با سالین استحکام باند Angelus MTA (۱/۹۸±۶/۳) ازRoot MTA (۳/۶۱±۲/۱) بیشتر بود (۰/۰۰۴p=). در روش شست و شو با کلرهگزیدین ۲% نیز استحکام باند سمان Angelus MTA(۳/۱۳±۸/۷۲) از CEM (۱/۳۵±۳/۸۷) وRoot MTA (۱/۷۶±۴/۶۶) (به ترتیب ۰/۰۰۱ p<و ۰/۰۰۱p=) بیشتر بود. بیشترین نوع شکست در گروه Angelus MTA از نوع ادهزیو و در گروه های CEM cement و Root MTA از نوع mixed بود.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که روش های شست و شوی مختلف، تاثیری بر استحکام باند push out سمان های مورد بررسی ندارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ماهان فاتح زنوزی
۱.Student Research Committee, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
سینا میرزایی راد
۲.Dental Materials Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
سید علی سید مجیدی
۳.Oral Health Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :