ارتباط کارسینوم پاپیلاری با تیروئیدیت هاشیموتو
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 497
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUMS-25-1_043
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: کارسینوم پاپیلاری تیروئید (PTC =Papillary Thyroid Carcinoma) می تواند تحت تاثیر بیماری های زمینه ای قرار گیرد. در مورد اینکه آیا کارسینوم پاپیلاری تیروئید و تیروئیدیت هاشیموتو مرتبط هستند، اختلاف نظر وجود دارد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر تیروئیدیت هاشیموتو بر کارسینوم پاپیلاری تیروئید می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه گذشته نگر بر روی ۱۰۰ مورد تیروئیدکتومی کامل (TT =Total Thyroidectomy) مراجعه کننده به مراکز پاتولوژی بیمارستان های دولتی و خصوصی اقلیم کردستان عراق طی سال های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ انجام شد. اطلاعاتی در مورد یافته های هیستوپاتولوژیک از قبیل تشخیص پاتولوژی، تیروئیدیت هاشیموتو (HT =Hashimoto Thyroiditis)، گواتر سمی، گواتر مولتی ندولار (MNG =Multinodular Goiter) بر اساس گزارش پزشک و نتایج سیتولوژی آسپیراسیون سوزنی ظریف (FNAC =Fine Needle Aspiration Cytology) جمع آوری و مقایسه شد.
یافته ها: از ۱۰۰ مورد تیروئیدکتومی کامل مورد بررسی، ۴۱ مورد به عنوان تیروئیدیت هاشیموتو تشخیص داده شد، ۲۲ مورد کارسینوم پاپیلاری تیروئید شناسایی شد که ۱۱ مورد مربوط به زمینه تیروئیدیت هاشیموتو بود. از ۱۰۰ تیروئیدکتومی کامل، در ۵۴ مورد گواتر غیر سمی و در ۵ مورد گواتر سمی مشاهده شد. شایع ترین اندیکاسیون برای تیروئیدکتومی کامل، گواتر مولتی ندولار بود که در ۱۰ مورد کارسینوم پاپیلاری تیروئید مشاهده شد. ارتباط معنی داری بین تیروئیدیت هاشیموتو و کارسینوم پاپیلاری تیروئید (۰/۰۳۶=p) با نسبت شانس ۱/۸۷ (۲/۸۲-۱/۱۹=۹۵%CI) وجود داشت. سیتولوژی آسپیراسیون سوزنی ظریف در ۷ مورد بدخیم یا مشکوک به کارسینوم پاپیلاری تیروئید و تشخیص بافت شناسی در ۵ مورد بدخیم بود. ۱۴ عمل جراحی بسته به یافته های رادیولوژیک ندول های مشکوک با تشخیص سرطان تیروئید در ۶ مورد انجام شد.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه ارتباط بالقوه ای را بین تیروئیدیت هاشیموتو و کارسینوم پاپیلاری تیروئید نشان داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لوزان عبدالحامد ارکوازی
۱.Department of Pathology, College of Medicine, University of Sulaimani, Kurdistan Region, Iraq.
کاوا عبدالله محمود
۲.Department of Surgery, College of Medicine, University of Sulaimani, Kurdistan Region, Iraq.
مهاباد عبدالعزیز صالح
۲.Department of Surgery, College of Medicine, University of Sulaimani, Kurdistan Region, Iraq.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :