بررسی منشا سیالات ساز در رگه های کوارتز- تورمالین قلع و تنگستن داربر پایه ترکیب شیمیایی تورمالین (مناطق شاهکوه، شرق ایران و نظام آباد،غرب ایران)
محل انتشار: دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 75
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SGSI12_434
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1402
چکیده مقاله:
در ایران مهم ترین کانه زایی قلع در توده گرانیتوئیدی شاهکوه (بلوک لوت، شرق ایران ) و مهمترین کان ه زاییتنگستن در منطقه نظامآباد (کمپلکس گرانیتوئیدی بروجرد، غرب ایران) شناخته شده است که در هر دو موردکانهزایی در رگه های کوارتز - تورمالین به وقوع پیوسته است . باتولیت شاهکوه و کمپلکس بروجرد در مقایسه بادیگر گرانیتهای باردار از لحاظ قلع و تنگستن دنیا جزء گرانیتهای عقیم می باشند. در رگه های کوارتز - تورمالیننظام آباد و رگه های داخل رسوبات شاهکوه به دلیل ترکیب حدواسط شورل - دراویتی تورمالی ن ها و قرارگیریترکیب آنها در ناحیه متاپلیت ها و متاپسامیت ها، منشا سیالات تورمالین زا و کانه زا در این رگه ها عمدتا سنگهایرسوبی و دگرگونی میزبان تود ه ها می باشند. ولی در رگه های موجود در گرانیت شاهکوه به دلیل ترکیب شورلیتورمالینها و قرارگیری ترکیب آنها در محدوده گرانیتوئیدها، منشا سیالات تورمالین زا و کانه زا، سیالات تاخیریمراحل انتهایی تزریق می باشند.
نویسندگان
حمیده محمدی
دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران
داریوش اسماعیلی
دانشکده ز شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران