تطابق مورفوتایپ های فرامینیفرها بنتیک و رخساره های پالینولوژیکی به منظور تعیین میزان نسبی اکسیژن دربرش زیارت کلا،البرز مرکزی

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 73

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI12_395

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1402

چکیده مقاله:

برش مورد مطالعه در روستای زیارت کلا، ب بهشهر، البرز مرکزی قرار دارد.. توالی رسوبی مورد مطالعه باضخامت ۹متر شامل طبقات مارن و آهک ضخیم لایه است. براساس فرامینیفرهای پلانکتونیک سن برشپالئوسن زیرین(آشکوب دانین) می باشد. در این برش به منظور تعیین نسبی میزان اکسیژن از دو ابزارفرامینیفرهای بنتیک و رخساره های پالینولوژیکی استفاده شد. در فرامینیفرهای بنتیک از نسبت مورفوتایپهای اپی فونا به اینفونا استفاده شد که اپی فونا نشان دهنده شرایط اکسیژن مطلوب و مواد غذایی کم واینفوناشرایط اکسیژن پایین ومواد غذایی بالا را نشان می دهند. با بررسی اسلایدهای پالینولوژیکی ،آنالیز خرده هایارگانیکی و استفاده از جداول استاندارد در این برش سه پالینوفاسیس تعیین گردید. با تطابق فاکتورهایپالینولوژیکی و مورفوتایپ های فرامینیفرهای بنتیک پنج زون اکسیژنه تعیین شد .کمترین مقدار اکسیژن در زون یک و چهار مشاهده شد که در آنها فراوانی مورفوتایپ های اینفونا و مواد آلی بی شکل AOM افزایش می یابد. در زون سوم با توجه به درصد برابر نسبت اپی فونا به اینفونا و افزایش نسبی فیتوکلاستهای تیره وکاهش مواد آلی بی شکل مقادیر متوسط اکسیژن مورد انتظار است. وجود درصد بالای فرامینیفرهای اپی فونا وفیتوکلاستهای تیره و سیست داینوفلاژله ها حاکی از بیشینه مقدار اکسیژن در زون دو و پنج می باشد.

نویسندگان

مسعود اصغریان رستمی

دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران

ابراهیم قاسمی نژاد

دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران