تاثیر غنی سازی آرد گندم در بهبود خواص کیفی و تغذیه ای آن

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS02_167
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده سمانه حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آی

رامین باقری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آی

چکیده

غنی سازی مواد غذایی یکی از راهکارهای مبارزه با کمبود های غذایی است و در این میان غنی سازی آرد گندم از اهمیت ویژه ای برخوردار است،زیرا تولید آرد غنی شده به صورت متمرکز انجام شده، تکنولوژی غنی سازی آن آسان و کم هزینه بوده و هم چنین درصد بالایی از جمعیت آن را مصرف می کنند. از میان همه غلات، گندم بیشترین سهم تولید در جهان را به خود اختصاص داده است. آرد گندم به دلیل توزیع جغرافیایی گسترده، مقبولیت و پایداری و تنوع کیفی، حاصل مناسبی جهت رساندن ریز مغذیها به انسان محسوب می شود . در کشورهای توسعه یافته، آرد گندم معمولا با ویتامین های B1 و B2 و نیاسین و همچنین آهن و در برخی کشورهای دیگر حتی با کلسیم و فولات، همچنین ویتامینهای A و D غنی سازی می شود تا بلکه از دست رفتن این مواد را جبران کند. در این بررسی به شرحی پیرامون این ریز مغذی ها و مزایای افزودن آنها به آرد گندم پرداخته ایم.

کلیدواژه ها

غنی سازی،غلات، آرد گندم، ریز مغذی، ویتامین ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.