بررسی اثر تیمار پوششی مختلف میوه پرتقال بر روی کاهش خسارت بیمارگر قارچی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 112

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA07_305

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1402

چکیده مقاله:

محصولات گیاهی در دوره پس از برداشت به عنوان موجوداتی زنده در نظر گرفته می شوند و باید آنها را در شرایط مطلوب محیطی نگهداری کرد و از آنها در مقابل آسیب های مکانیکی و بیماری ها محافظت کرد . همچنین برخی تیمارها با تغییر فعالیت های متابولیکی و بهبود وضعیت ظاهری محصول باعث افزایش کیفیت پس از برداشت و ماندگاری آن می شوند. در این تحقیق اثر پوششی نانو ذرات نقره و کیتوزان به همراه اسانس گیاهان دارویی روی ماندگاری میوه رقم پرتقال والنسیا آلوده شده توسط قارچهای سبزآبی و قهوهای مورد مطالعه قرار گرفت . آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل شاهد، قارچکش ، نانوذرات نقره و کیتوزان، نانوذره کیتوزان و اسانس گیاه آویشن و ترکیب کیتوزان و نانوذره نقره و اسانس آویشن بودند. آنالیز خصوصیات مختلف فیزیولوژیکی ( نظیر وزن میوه) و بیوشیمیایی (نظیر اسیدیته ، قند، مواد جامد محلول، pH و ویتامین ث) میوهها اندازهگیری و با تیمار شاهد مقایسه شد. نتایج نشان داد نانوذرات نقره و کیتوزان تاثیر معنی داری بر تمام صفات مورد اندازه گیری داشت . به طور کلی نتایج نانوذرات بیشترین تاثیر را در کاهش ضایعات پس از برداشت نشان دادند.

نویسندگان

مولود بریمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه اصلاح نباتات، گرایش بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده علوم زراعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری-

نادعلی باقری

دانشیار گروه اصلاح نباتات، گرایش بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده علوم زراعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری-

نادعلی باباییان جلودار

استاد گروه اصلاح نباتات، گرایش بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده علوم زراعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

امین انتظاری

کارشناسی ارشد، مکانیک بیوسیستم، گرایش پس از برداشت، دانشگاه تربیت مدرس تهران