نقش شایستگی های فرماندهان و مدیران در افزایش کارایی کارکنان فراجا
محل انتشار: فصلنامه نظارت و بازرسی، دوره: 1401، شماره: 59
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 371
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SIJRL-1401-59_006
تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: استقرار نظام شایسته گزینی از مهمترین مباحث ارتقای کیفیت و کمیت هر سازمانی است. یکی از مهمترین تاثیراتی که شایسته گزینی بر سازمان دارد، بهبود عملکرد خدمتی یا همان کارایی کارکنان است که می تواند در پیشبرد اهداف سازمان نقش بسزایی داشته باشد؛ بنابراین هدف اصلی پژوهش بررسی نقش شایستگی های فرماندهان و مدیران در افزایش کارایی کارکنان استان لرستان است.روش: پژوهش از نظر هدف در زمره تحقیقات کاربردی و از نظر روش، توصیفی و از نظر نوع مطالعه، پیمایشی مقطعی است. جامعه آماری تحقیق شامل ۶۳۶ نفر از کارکنان فرماندهی انتظامی استان لرستان است که با استفاده از فرمول کوکران ۲۴۰ نفر به عنوان نمونه پژوهش در نظر گرفته شدند. در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته شامل ابعاد شایسته سالاری و کارایی است. اعتبار ابزار پژوهش مبتنی بر اعتبار صوری و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ ارزیابی و مورد تایید قرار گرفته است. هم چنین برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روشهای آمار توصیفی و نیز آمار استنباطی شامل آزمونهای کولموگروف- اسمیرنوف، تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری استفاده شد.یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که انتصاب مدیران بر اساس ویژگیهای شایستگی شامل ویژگیهای مدیریتی با بار عاملی ۹۴/۰، ویژگیهای شخصیتی با بار عاملی۹۴/۰، ویژگیهای ارزشی و بینشی با بار عاملی ۷۸/۰ بر افزایش کارایی کارکنان شامل سرعت عمل با بار عاملی ۸۸/۰، دقت عمل با بار عاملی ۸۹/۰، صحت عمل با بار عاملی ۹۱/۰، انگیزه با بار عاملی ۸۴/۰ و مسئولیت پذیری با بار عاملی ۹۲/۰ تاثیر مثبت و معنادار داشته است.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد چه مولفه هایی در استقرار نظام شایسته سالاری و از طرفی دیگر افزایش کارایی کارکنان نقش فزاینده دارد. این نتایج دستاوردهای نظری و کاربردی در حوزه مدیریت راهبردی برای سازمانها در بر خواهد داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهروز رشنودی
کارشناس ارشد مدیریت و فرماندهی دانشگاه علوم انتظامی امین، دانشجوی دکتری مدیریت دفاعی دانشگاه عالی دفاع ملی (نویسنده مسئول)
حسن بختیاری
استاد مدیریت دانشگاه علوم انتظامی امین
صادق رضایی
استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم انتظامی امین
محمد رضا رفیعی دولت آبادی
استادیار علوم سیاسی دانشگاه علوم انتظامی امین.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :