بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رابطه با کروناویروس جدید، راه های پیشگیری و انتقال آن

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 108

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMIS-9-2_004

تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1402

چکیده مقاله:

هدف کرونا ویروس جدید به عنوان یک بیماری حاد تنفسی در سال ۲۰۱۹ میلادی در بسیاری از کشور های جهان گسترش یافت. بهترین راه مبارزه با این بیماری قطع زنجیره انتقال آن است. رفتار دانشجویان به عنوان قشر فرهنگی الگوی اقشار مختلف جامعه است. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان در رابطه با کروناویروس جدید انجام شد. روش ها این مطالعه مقطعی بر روی ۲۵۲ نفر از دانشجویان در سال ۱۴۰۰به روش نمونه برداری تصادفی ساده انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه ۴۰ سوالی محقق ساخته دارای روایی و پایایی معتبر بود. به منظور بررسی اطلاعات، داده ها پس از ورود به SPSS نسخه ۲۶و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی تحلیل شدند. یافته ها شرکت کنندگان در این مطالعه ۱۸۹ نفر (۷۵ درصد) دختر و ۶۳ نفر(۲۵ درصد) پسر بودند. میانگین نمره آگاهی دانشجویان برابر با۲/۳۳±۲۰/۰۷ (با محدوده صفر تا ۲۴)، نگرش ۶/۵۸±۵۵/۲۵ (با محدوده ۱۴ تا ۷۰) و عملکرد برابر با ۱/۳۷±۹/۹۶ ( با محدوده صفر تا ۱۱) نشان دهنده آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان در سطح مطلوب بود. در این مطالعه، عملکرد دانشجویان دختر بالاتر از پسران ارزیابی شد و تفاوت معناداری ( P=۰/۵۵۱) بین آگاهی و نگرش با سطح تحصیلات وجود نداشت. نتیجه گیری نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان در مورد راه های پیشگیری و انتقال کرونا در حد مطلوب است. بنابراین اجرای برنامه آموزشی در خصوص رفتارهای بهداشتی از طریق پمفلت، پوستر و رسانه های ارتباط جمعی(تلویزیون و رادیو) و همچنین داشتن استراتژی های آمادگی برای مقابله و کنترل بیماری ها می تواند روشی موثر در افزایش آگاهی ، نگرش و عملکرد افراد در پیشگیری از شیوع گسترده بیماری باشد.

نویسندگان

فاطمه حاجی علیخانی

Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

سپیده صادقی

Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

فرزانه محمدی

Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

مهناز نیک آئین

Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Zhong B, Huang Y, Liu Q. Mental health toll from ...
  • Rothan HA, Byrareddy SN. The epidemiology and pathogenesis of coronavirus ...
  • Ayinde O, Usman AB, Aduroja P, Gbolahan A. A cross-sectional ...
  • Brüssow H, Zuber S. Can a combination of vaccination and ...
  • Yanti B, Mulyadi E, Wahiduddin W, Novika RGH, Arina YMDa, ...
  • Quadri MF, Jafer MA, Alqahtani AS, Odabi NI, Daghriri AA, ...
  • Peedikayil FC, Kottayi S, Ismail S. Attitude and response of ...
  • Khader Y, Al Nsour M, Al-Batayneh OB, Saadeh R, Bashier ...
  • Safdari M, Mirzaei Alavijeh M, Ehrampoush M, Qhaneyan M, Morowatisharifabad ...
  • Kashfi M, Eslahi M, Rakhshani T, Hashemi H, Baqeri P, ...
  • Morris JK, Alberman E. Trends in Down’s syndrome live births ...
  • نمایش کامل مراجع