بکارگیری روشهای خوشه بندی و رده بندی با استفاده از یادگیری ماشین در آمار رسمی: مطالعه موردی امکانات سلامت در استان های ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی تجزیه و تحلیل داده های آماری
  • کد COI اختصاصی: COSDA01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم میرزایی

پژوهشگر پژوهشکده آمار، مرکز آمار ایران، تهران، ایران

محمد شیری

عضو هیات علمی پژوهشکده آمار، مرکز آمار ایران، تهران، ایران

چکیده

روشهای یادگیری ماشین با افزایش قدرت محاسباتی و پیشرفت های روش شناختی در بسیاری از حوزه ها نفوذ کرده است. با توجه به رشد روزافزون داده هایسازمانهای ملی آمار، ورود یادگیری ماشین در حوزه آمار رسمی جهت اتخاذ تصمیمات سیاست مبتنی بر داده بسیار مورد توجه قرار گرفته است. روشهایرده بندی و خوشه بندی از جمله روش های یادگیری ماشین هستند که مورد بحث قرار گرفتند و نمونه ای از کارایی این روشها با مطالعه موردی در زمینهامکانات سلامت در استانهای ایران مورد بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه هدف بررسی نحوه توزیع امکانات سلامت در سراسر کشور و شناساییاستانهای مشابه از لحاظ میزان برخورداری از امکانات سلامت است. با اجرای روشهای یادگیری ماشین استان تهران با اختلاف معناداری بیشترین امکاناتسلامت، استانهای خراسان رضوی، اصفهان، فارس، آذربایجان شرقی، خوزستان و مازندران بعد از تهران بیشترین امکانات سلامت را دارند و کمترین امکاناتسلامت مربوط به استان سیستان و بلوچستان است.

کلیدواژه ها

آمار رسمی، امکانات سلامت، خوشه بندی، رده بندی، یادگیری ماشین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.