لگجی(Capparis spinosa)گیاه امیدبخش
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دوازدهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF12_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 854
نویسندگان
دانشجوی دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، تهران، ایران
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، تهران، ایران
چکیده
گیاهی از راسته کلم سانان، تیره کبریان، سرده کبرها است. این گیاه با نام های کبرو، دک، داغ قارپوزی، خیاروک، لگجی، لیجین، لیجون و کبرکدرخت اصف نیز شناخته می شود. گیاهی بوته ای، چند ساله و تک پایه است که در اقلیم گرم و خشک رشد می کند. کبر یا کاپاریس بوته ای استخود رو که معمولا در شکاف سنگ ها و صخره ها در پی دیوار خانه های قدیمی و زمین های سنگلاخی می روید. این گیاه در بلندی ها به صورتآویز و در دشت ها بر روی زمین پهن می شود.کور مهمترین گونه خانوادهCapparaceae بوده و به عنوان یکی از گیاهان مهم دارویی محسوبمی گردد.در درمان دیابت، کاهش کلسترول، خاصیت آنتی اکسیدان ،درمان درد های مفاصل و رماتیسم ،ادرار آور، ضد فشار خون، نیروبخش ،تقویت فعالیت کبد و ضدعفونی کننده کلیه می باشد. این گیاه دارای مصارف و فوایدی متنوعی از قبیل؛ پایداری بوم شناختی، تنوع زیستی، حفاظتخاک، احیای اراضی، تناسب با کشاورزی کم نهاده، ایجاد فرصت های شغلی، فضای سبز، مصرف خوراکی و دارویی و ... است .سرشار از موادمغذی و ترکیبات مفید ازجمله کربوهیدرات، فیبر، پروتئین، ویتامینC ، ویتامینA ، ویتامینK ، ویتامینE ، ویتامین B۱، B۲ ، نیاسین، پانتوتنیکاسید، ویتامینB۶ ، فولات، ریبوفلاوین، آهن، سدیم و پتاسیم استکلیدواژه ها
کشاورزی، دیابت، کاهش کلسترول، خاصیت آنتی اکسیدان، فیبرمقالات مرتبط جدید
- بهینه سازی تولید ریحان در محیط های نور LED
- بررسی اثرات تنش خشکی و برخی هورمونهای رشد بر صفات گل شب بو خیری
- تاثیر سیاست های کشاورزی مشترک اتحادیه اروپا بر توسعه پایدار روستایی
- تاثیر سیاست کشاورزی مشترک اتحادیه اروپا بر صادرات محصولات کشاورزی ایران
- مروری جامع بر تنوع مورفولوژیکی ،ژنتیکی و فیتوشیمیایی ،مطالعات اصلاحی و اکتشافی گیاه اسپرس((Onobrychis viciifolia
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.