اقدام پژوهی : کاربرد آموخته های درس علوم تجربی در زندگی روزمره و تقویت یادگیری دانش آموزان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP09_1371
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1097
نویسندگان
کارشناسی ارشد شیمی آلی، دانشگاه دولتی مراغه، دبیر علوم تجربی
چکیده
یکی از ویژگی های بارز انسان کنجکاوی است که از دوران کودکی تا پایان عمر، او را به دانستن و کشف حقایق و پردهبرداری از مجهولات سوق می دهد. این نیروی درونی ، تکاپوی انسان را برای کسب علم و گریز از جهل افزون می کند. آنچه امروز از دانش بشری ، در شاخه های مختلف و رشته های گوناگون، در دسترس ماست ، حاصل تلاش انسانهای گذشته و همین نیروی درونی خدادادی آن هاست . بی تردید نسل های کنجکاو آینده بسیاری از مطالبی را که اکنون برای ما مجهول است ،کشف خواهند کرد. بخشی از دانش امروز بشر که حاصل مطالعه و جست و جوی او در جهت شناخت جهان مادی و نظامها و قوانین آن است ، علوم تجربی نام دارد. بشر برای کشف و شناخت اسرار این جهان مادی ، عمدتا از ابزارهای حسی خود استفاده می کند. به همین دلیل ، نقش تجربه در این حوزه بسیار اساسی و تکیه بر آن بسیار ضروری است . براین اساس، انسان برای توسعه و تقویت حوزه عمل خود، به ساخت دستگاههای گوناگون و دقیق دست زده است . ساخت و تولید ابزارهای گوناگون، توانایی انسان را برای کشف رازهای جهان و طبیعت بالا می برد و زندگی او را متحول می سازد. استفاده از دستاوردهای علمی و فناوری ، در بعضی جهات، رفاه نسبی به همراه می آورد و به انسان کمک می کند تا کارهایی را که در گذشته با رنج و سختی و صرف وقت زیاد انجام می داده است ، بسیار راحت تر و سریع تر انجام دهد. دانش آموزی که به مدرسه وارد می شود، دارای نیروی خدادادی کنجکاوی است ؛ نیرویی که هر لحظه او را به سوی دانشی تازه و پاسخی برای پرسش های بی شمار می کشاند. از سوی دیگر، او باید برای زندگی در دنیای فردا که دنیای علم و فناوری است آماده شود. به این ترتیب ، نظام آموزشی باید به گونه ای برنامه ریزی شود که هم قوه ی جست و جوگری را در دانش آموزان شکوفا کند و دانستن و کشف مجهولات را برای آنها لذت بخش و نشاط آور سازد و هم آنچه را برای زندگی در دنیای امروز و فردا به آن نیازمندند، به آنها بیاموزد.کلیدواژه ها
یادگیری ، آموزش علوم تجربی ، روش نوین تدریسمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.