تاثیر کودهای آلی و شیمیایی و محلو ل پاشی اسید آمینه بر شاخص های رشدی و عملکردی پسته رقم 'اکبری' (Pistacia vera L. 'Akbari')
محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 54، شماره: 2
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 213
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHS-54-2_001
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1402
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر اصلاح کننده های آلی، اشکال مختلف فسفر و محلول پاشی اسیدآمینه به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار بر شاخص های رشدی و عملکردی پسته رقم اکبری انجام شد. تیمارها شش سطح از کودهای آلی و شیمیایی شامل: عدم کاربرد کود (F۱)، ۲۰ تن در هکتار کود گاوی (F۲)، ۱۵ تن در هکتار کود گاوی + ۵ تن در هکتار کود مرغی (F۳)، ۱۰ تن در هکتار کود گاوی + ۴ تن در هکتار کود مرغی + ۶ تن در هکتار بیوچار ضایعات پسته (F۴)، ۲۰ تن در هکتار کود گاوی و ۳۰۰ کیلوگرم در هکتار دی آمونیوم فسفات (F۵) و ۲۰ تن در هکتار کود گاوی و ۳۰۰ کیلوگرم در هکتار سوپرفسفات تریپل (F۶) و سه سطح محلول پاشی اسید آمینه شامل: صفر (AA۰)، ۶۰ (AA۶۰) و ۱۲۰پی پی ام (AA۱۲۰) بود. نتایج نشان داد که تیمار کاربرد همزمان F۶ و AA۱۲۰ منجر به افزایش معنی دار کلروفیل، تعداد خوشه، وزن تر و خشک پسته، تعداد دانه در خوشه، غلظت فسفر و پتاسیم برگ و نیز کاهش معنی دار Na/K نسبت به تیمار شاهد و کاربرد مجزای آن ها شد. تیمار F۶ منجر به افزایش معنی دار طول و قطر شاخه، سطح برگ، وزن صد دانه، درصد خندانی و محتوای نسبی آب (به ترتیب ۶/۱۷، ۹/۴۱، ۸/۵۲، ۷/۲۱، ۱/۳۸ و ۹/۵۱ درصد) و کاهش معنی دار تعداد پسته در یک اونس و درصد پوکی نسبت به شاهد (به ترتیب ۹/۱۰ و ۸/۴۲ درصد) شد. کاربرد AA۱۲۰ سطح برگ را به طور معنی داری نسبت به شاهد افزایش داد. اختلاط کود گاوی، مرغی و بیوچار ضایعات پسته (F۴) به همراه AA۶۰ و AA۱۲۰، تاثیر مثبتی بر شاخص های تعداد خوشه، وزن تر و خشک پسته داشت. به نظر می رسد کاربرد همزمان کود گاوی، سوپرفسفات تریپل و محلول پاشی ۱۲۰ پی پی ام اسید آمینه اثر مثبتی بر عملکرد پسته داشته باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
غزاله قادری چرمهینی
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران.
مصطفی شیرمردی
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران.
اعظم جعفری
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران.
حیدر مفتاحی زاده
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :