تاثیر محیط بالینی حمایتی بر رضایتمندی دانشجویان پرستاری در دوره کارآموزی
محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 12، شماره: 4
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 209
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-12-4_008
تاریخ نمایه سازی: 20 شهریور 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: آموزش بالینی زیربنای آموزش پرستاری است. علاوه بر محیط آموزشی، محیط حمایتی هم ممکن است در دستیابی به اهداف کارآموزی ها و رضایتمندی دانشجویان از کسب مهارتهای بالینی کمک کننده باشد، پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر محیط بالینی حمایتی بر رضایتمندی دانشجویان پرستاری در دوره کارآموزی طراحی گردید.
روش کار: این مطالعه یک نیمه تجربی پس آزمون با گروه کنترل بود که با مشارکت ۶۰ دانشجوی پرستاری که به دو گروه مساوی مداخله و کنترل تخصیص تصادفی شدند، در بیمارستانهای آموزشی مشهد در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸ انجام شد. برای دانشجویان گروه مداخله، برنامه محیط بالینی حمایتی که شامل سه جزء دانشی، مهارتی و بستر یادگیری بود، مدت دو هفته (۵۰ ساعت) برگزار شد. بعد از مداخله رضایتمندی آنها با پرسشنامه استاندارد رضایتمندی از آموزش بالینی سنجیده شد. دادهها با استفاده از نرم افزار ۱۶- SPSS و آزمونهای تی مستقل و کای اسکوئر تحلیل شدند. سطح معناداری در کلیه آزمونها ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار سن دانشجویان گروه مداخله ۸/۰±۹/۲۰ و کنترل ۱/۱±۳/۲۰ بود (۲۳۲/۰p=). آزمون تی مستقل نشان داد، بعد از مداخله، میانگین نمره کلی رضایتمندی دانشجویان گروه مداخله (۴/۱۱±۴/۸۵) به میزان ۹/۲۶% بیشتر از گروه کنترل (۸/۱۵±۳/۶۷) بود (۰۰۱/۰>p). بیشترین نمره رضایتمندی مربوط به حیطه عملکرد مربی در گروه مداخله و کمترین نمره رضایتمندی مربوط به حیطه برخورد با دانشجو در گروه کنترل بود (۰۵/۰P<).
نتیجه گیری: ایجاد محیط بالینی حمایتی، رضایتمندی دانشجویان را خصوصا در حیطه عملکرد مربی و برخورد با دانشجو بیشتر ارتقا میدهد و توصیه میشود در برنامه ریزی آموزش بالینی پرستاری توجه بیشتری به آن شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اکرم مشمول امان محمد
Mashhad University of Medical Sciences
سیدرضا مظلوم
Mashhad University of Medical Sciences
فاطمه حاجی آبادی
Mashhad University of Medical Sciences
محمد رجب پور
Mashhad University of Medical Sciences
حسین کریمی مونقی
Mashhad University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :