تحلیل ساختاری ارتباط بین اعتیاد به اینترنت با شادکامی و متغیرهای شخصیتی در دانشجویان
محل انتشار: مجله اصول بهداشت روانی، دوره: 20، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 236
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JFMH-20-3_008
تاریخ نمایه سازی: 12 شهریور 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: مطالعه حاضر با هدف تدوین مدل روابط اختلال اعتیاد به اینترنت، میزان شادکامی و ویژگی های شخصیتی دانشجویان صورت پذیرفت.روشکار: روش مطالعه، همبستگی و جامعه آماری تمامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ بودند. تعداد ۳۸۴ نفر با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و به روش نمونه گیری طبقه ای نسبی تصادفی انتخاب و پرسشنامههای اعتیاد به اینترنت یانگ (IAT)، ویژگی های شخصیتی نئو (NEO) و شادکامی آکسفورد (OHI) را تکمیل کردند. دادههای حاصل با استفاده از شاخصهای آمار توصیفی و تحلیل مسیر تحلیل شدند.یافتهها: نتایج نشان داد مدل تعدیل شده از برازش خوبی برخوردار است (۱۵/۱=χ۲/df ، ۰۲/۰=RSMEA، ۹۹/۰=GFI ، ۹۷/۰=AGFI، ۹۹/۰= CFI). در این مدل از میان ویژگی های شخصیتی، روان رنجورخویی با اعتیاد به اینترنت، رابطه مستقیم معنیدار داشت (۱۸/۰=R). همچنین روانرنجورخویی با واسطه شادکامی با اعتیاد به اینترنت رابطه مثبت معنی داری را نشان داد. به علاوه، بین باوجدان بودن و اعتیاد به اینترنت، رابطه منفی معنی داری به دست آمد (۱۳/۰- =R، ۰۵/۰P<).نتیجهگیری: با توجه به یافته های حاصل، تحلیل ساختاری متغیرهای شخصیتی و شادکامی، تصویر روشنتری از ارتباط بین سازههای روانشناختی و اعتیاد به اینترنت را نشان میدهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا مغنی زاده
دانشجوی دکترای تخصصی روان شناسی بالینی، گروه روان شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، زاهدان، ایران
علی فرنام
استادیار روان شناسی عمومی، گروه روان-شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
زهرا طالبی
کارشناسی ارشد مشاوره، عضو هیات علمی موسسه تحصیلات عالی حکمت رضوی، مشهد، ایران
مریم اسودی
کارشناسی ارشد مشاوره، مدرس دانشگاه امام رضا (ع)، مشهد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :