بررسی تغییرات جمعیت میکروبی شکمبه میش های استروس و انستروس کبوده شیرازی در چرخه فحلی فصل خارج تولیدمثلی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 189
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-14-40_006
تاریخ نمایه سازی: 11 شهریور 1402
چکیده مقاله:
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: تغییرات جمعیت میکروبی دستگاه گوارش بر سیستم تولید مثلی و عصبی اثرگذار است. هر دو سیستم نیز در فرآیند فحلی و تخمک ریزی دخیل هستند. در این مطالعه هدف اصلی بررسی تغییرات جمعیت میکروبی شکمبه در فصل خارج تولید مثلی در دوره ی فحلی برای دام هایی که علائم فحلی دارند و دام هایی که این علائم را نشان نمی دهند یا انستروس بود.
مواد و روش ها: برای بررسی تغییرات جمعیت میکروبی مایع شکمبه در چرخه فحلی دو گروه ۱۰ راسی از دام های در وضعیت استروس و انستروس انتخاب شدند. هر چهار روز یک بار نمونه مایع شکمبه جهت کشت میکروبی و سایر بررسی ها از هر دو گروه جمع آوری شد. برای کشت و تفریق کلنی ها، ابتدا از محیط کشت عمومی برای کلنی باکتریوم های بی هوازی مانند پلیت کانت آگار (Plate count agar)،MRS آگار (de Man-Rogosa - Sharpe) و نشاسته آگار (Starch agar) استفاده شد. برای تفریق کلنی ها نیز محیط کشت های تفریقی یا واکاوی های تشخیصی مختلف جهت شناسایی کلنی ها انجام گرفت. به کمک نرم افزار SASنسخه ۹/۱، واکاوی داده ها انجام شد. میانگین ها با رویه کمینه مربعات و تصحیح برای آزمون توکی مقایسه شدند.
یافته ها: تفاوت جمعیت باکتریایی بررسی شده در بین دو گروه در ۵ زمان مختلف نشان داد که تنها در روز فحلی جمعیت باکتری های تولید کننده اسیدلاکتیک در گروه استروس بیشتر از گروه انستروس بود (p<۰.۰۵).جمعیت باکتری های لیپولایتیک در دو گروه استروس و انستروس در ۵ زمان مورد مطالعه نشان داد که گروه استروس در ۴ زمان یعنی روزهای ۵، ۶ و ۱۷ فحلی مقدار بالاتر و معنی داری نسبت به گروه انستروس داشت اما در روز سیزدهم مقدار جمعیت پایین تری در گروه استروس نسبت به انستروس مشاهده شد (p<۰.۰۵. مقایسه بین دو گروه استروس و انستروس نشان داد که در تمامی زمان ها جمعیت باکتری کل در گروه استروس بیشتر از آنستروس بود (p<۰.۰۵).
نتیجه گیری: در مجموع نتایج کشت های حاصل از مایع شکمبه نشان داد که بین جمعیت کلنی باکتری های آمیلولیتیکی، لیپولیتیکی و کل کلنی های حاصل از باکتری های بی هوازی در روزهای خاص از دوره فحلی بین دام های با علائم و بدون علائم استروس تفاوت معنی داری وجود داشت (p<۰.۰۵).
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا بلوکی
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran
محمدرضا جعفرزاده شیرازی
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :