ویژگی های پومولوژیکی و فیزیکی شیمیایی جمعیت های زغال اخته ایران

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 858

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_657

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

زغال اخته (Cornus mas L.) متعلق به خانواده ،(Cornaceae) درختچه بلند یا درخت کوچک برگ ریز به ارتفاع 5 تا 8 متر است و در منطقه ی وسیعی از اروپا، آسیا به خصوص ایران، ارمنستان و قفقاز می روید. زغال اخته به دلیل داشتن گل های زیبا به عنوان گیاه زینتی کشت می شود. میوه زغال اخته نه تنها به صورت تازه خوری بلکه در تهیه مربا، ژله، مارمالاد، شربت و انواع نوشیدنیها بکار می رود. همچنین به دلیل خواص ساقه ، میوه و هسته، به عنوان دارو استفاده می شود. با وجود کاربرد وسیع، تاکنون مطالعه جامعی بر روی این گیاه در ایران صورت نگرفته است. در این تحقیق برخی از ویژگی های فیزیکی شیمیایی و موادمغذی 6 نوع زغال اخته جمع آوری شده از مناطق مختلف کشور بررسی شد. میانگین وزن میوه از 1/532 تا 4/65 گرم، نسبت گوشت میوه به هسته 11/11 تا 14/02 ، اسیدیته کل 1/57 تا 2/00 گرم در میلی گرم، نسبت 8/2 تا 16/3 TSS/Acid ، قند کل 7/4 تا 11/5%، میانگین طول و عرض میوه به ترتیب بین 17/54 تا 22/87 و 12/81 تا 18/00 میلیمتر بود. یکی از اهداف اصلاح نباتات برای زغال اخته تولید میوه بزرگتر و ویژگی هایی از جمله نسبت گوشت به هسته، طعم، عطر، رنگ و غیره است بنابراین انتخاب ژنوتیپ (C5) در این مطالعه می تواند به عنوان یک رقم و یا جهت اصلاح در برنامه های اصلاحی قرار گیرد.

کلیدواژه ها:

زغال اخته ، موادمغذی ، ویژگی های پومولوژیکی ، ویژگی های فیزیکی و شیمیایی

نویسندگان

فرنگیس قنواتی

استادیار موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج

فواد مرادی

استادیار موسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی، کرج

مهشید فخرایی

مربی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • AOAC. 1984. Officials methods of analysis (14" Ed.). vA, USA: ...
  • Darrow, G. M. 1975. Minor fruits. In J. Janick, and ...
  • Edminster, F.C., May R. M. 1951. Shrub plantings for soil ...
  • Edminster, F. C. 1950. Use of shrubs in developing farm ...
  • نمایش کامل مراجع