تأثیر روغن سویا بر تأخیر در باز شدن جوانه ها در قلمه های انگور (Vitis vinifera) رقم فخری

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 684

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_652

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

خسارت سرمازدگی بهاره یکی از عوامل محدودکننده در تولید انگور می باشد. به تأخیر انداختن زمان باز شدن جوانه ها یک روش مناسب برای اجتناب از خسارت سرمازدگی بهاره است. این پژوهش به منظور بررسی تأثیر روغن سویا بر تأخیر در باز شدن جوانه ها در قلمه های انگور رقم فخری شد. روغن سویا با 5 غلظت صفر (شاهد) و 2/5 و 5 و 10 و 15 درصد تهیه شد. قلمه های تک جوانه ای در اول اسفند تهیه و پس از محلولپاشی در گلخانه و در ظرفهای حاوی آب مقطر نگهداری شدند. زمان باز شدن جوانه ها (مرحله نوک سبز) به صورت روزانه مورد بررسی و ثبت قرار گرفت. تیمار محلول پاشی قلمه ها با روغن سویا اثر معنی داری بر تاریخ شروع باز شدن قلمه ها داشت. حداکثر تأخیر در شروع باز شدن جوانه ها به ترتیب با تیمارهای 15 و 10 % روغن سویا به دست آمد. محلول پاشی با روغن سویا 15 و 10 درصد به ترتیب باعث 14 و 11 روز تأخیر در تاریخ جوانه زنی کامل قلمه ها ( 60 % جوانه زنی قلمه ها) در مقایسه با تیمار شاهد شد. بین تیمارهای شاهد و 2/5% روغن اختلاف معنی داری وجود نداشت. محلول پاشی با روغن سویا 15 % باعث ایجاد خسارت و از بین رفتن تعداد محدودی از جوانه ها در قلمه های تیمار شده گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که محلول پاشی با روغن سویا می تواند در به تأخیر انداختن زمان باز شدن جوانه ها و کاهش احتمالی خسارت سرمازدگی بهاره بوته های انگور مؤثر باشد.

نویسندگان

شیما چایانی

دانشجوی کارشناسی ارشد میوه کاری

احمد ارشادی

استادیار دانشگاه بوعلی سینا، همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dami, I. and B. Beam. 2004. Response of grapevines to ...
  • Myers, R.E., D.E. Deyton. And C.E. Sams. 1996. Applying soybean ...
  • نمایش کامل مراجع