بررسی و مطالعه اثرات دور آبیاری بر روی خصوصیات رویشی ژنوتیپ های برتر بومی زیتون استان کرمانشاه در شرایط گلدانی
محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 561
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI07_590
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391
چکیده مقاله:
بمنظورگزینش ژنوتیپ های مقاوم یا متحمل به تنش خشکی از بین ژنوتیپ های بومی برتر استان کرمانشاه ( 7 ژنوتیپ ) آزمایشی در شرایط گلدان ی به انجام رسید. 7 ژنوتیپ بومی زیتون به نامهای Bn6 ،Bn3 ،Ps1 ،GW ،Dd1 ،D1 و Ds17 در آزمایش کرت خرد شده در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار تحت 4 رژیم آبیاری در گلدان قرار گرفتند . پژوهش حاضر در ایستگاه تحقیقات زیتون دالاهو شهرستان سرپل ذهاب انجام گرفت. این منطقه دارای طول جغرافیائی 45 درجه و 51 دقیقه شرقی و عرض جغرافیائی 34 درجه و 30 دقیقه شمالی است. ارتفاع آن از سطح دریا 633 متر می باشد . تیمارهای آبیاری در آزمایش گلدانی شامل دور آبیاری 2 و 4 و 6 و 8 روزه بودند، بطوریکه دور 2 روزه آبیاری به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. بمنظور تعیین پاسخ ژنوتیپ ها به تنش خشکی صفات رویشی مانند ارتفاع نهال، قطر تنه، تعداد برگ، وزن تر و خشک برگها، شاخه ها و ریشه ثبت گردید و عملیات آماری تجزیه واریانس و مقایسه میانگی نها به روش دانکن انجام گرفت. نتایج نشان داد که ژنوتیپ Bn3 و بیشترین ارتفاع و ژنوتیپ D1 کمترین ارتفاع را دارد و ژنوتیپ Ds17 بیشترین مقدار قطر تنه و ژنوتیپ Dd1 کمترین قطر تنه را دارد. ژنوتیپ Bn3 بیشترین تعداد برگ را دارد گرچه ژنوتیپ های D1 و Dd1 و ژنوتیپ Gw در یک کلاس قرار گرفتند اما از نظر عددی کمترین تعداد برگ مربوط به ژنوتیپ D1 می باشد. بین ژنوتی پها از لحاظ وزن تر و خشک برگ تفاوت معنی داری وجود دارد به طوریکه بیشترین وزن تر و خشک برگ مربوط به ژنوتیپ Bn3 و کمترین وزن تر و خشک برگ مربوط به ژنوتیپ D1 می باشد. بین ژنوتیپ ها از لحاظ وزن تر و خشک شاخه و ریشه تفاوت معنی داری وجود داشت طوریکه کمترین وزن تر و خشک شاخه مربوط به ژنوتیپ Ds17 و کمترین وزن تر و خشک ریشه مربوط به ژنوتیپ Gw می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رحمت اله غلامی
اعضاء هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کرمانشاه
عیسی ارجی
اعضاء هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کرمانشاه
ابوالمحسن حاجی امیری
اعضاء هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کرمانشاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :