تاثیر همزیستی با قارچ مایکوریزا بر برخی پارامتر های رشدی و متابولیکی گیاه ریحان تحت شرایط تنش خشکی
محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 664
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI07_425
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تأثیر همزیستی قارچهای مایکوریزا تحت شرایط تنش خشکی بر برخی پارامترهای رشدی و میزان اسانس در گیاه ریحان، یک آزمایش گلدانی بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و در چهار تکرار اجرا گردید. تیمار های آزمایشی شامل سه سطح تنش خشکی، انجام آبیاری هر 4 روز یکبار ( شرایط بدون تنش)، آبیاری هر 8 روز یکبار ( تنش خشکی ملایم) و آبیاری هر 12 روز یکبار (تنش خشکی شدید) و همچنین کاربرد دو گونه قارچ مایکوریزا (Glomus mosseae و Glomus intraradices) و عدم کاربرد قارچ (شاهد) بودند. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار پارامترهای رشدی (ارتفاع بوته، قطر ساقه، وزن تر و خشک برگ و ساقه، تعداد برگ، عملکرد اسانس و درصد اسانس در تیمار تلقیح با گونه G. mosseae و شرایط بدون تنش و کمترین مقدار پارامتر های اندازه گیری شده در تیمار شاهد و شرایط تنش شدید مشاهده گردیدند. تیمار تلقیح با گونه G. intraradices نسبت به شاهد برتری داشته اما اثرات آن نسبت به تیمار تلقیح با G. mosseae کمتر بود.
نویسندگان
زهرا اصلانی
دانش آموخته کارشناسی ارشد باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
عباس حسنی
استادیارگروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
زهره روحی
دانش آموخته کارشناسی ارشد باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
سیدعلی غیبی
دانش آموخته کارشناسی ارشد باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :