ارزیابی مقاومت به تریپس (Thrips tabaci Lindeman) در توده های تره ایرانی (Allium ampeloprasum Tareh group)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,232

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_392

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

تره ایرانی از سبزی های بومی و پرمصرف در ایران است که با وجود سابقه کشت و کار طولانی، در رابطه با آفات و بیماریهای آن، کمتر مورد پژوهش قرار گرفته است. یکی از مهمترین آفات تره ایرانی، تریپس (Thrips tabaci L.) است. این حشره از آفات برگی عمده در مزارع کشت تره ایرانی می باشد که باعث کاهش عملکرد و به خصوص کیفیت محصول می شود. این آزمایش به منظور بررسی مقاومت به تریپس، در چهارده توده تره ایرانی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار، در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا انجام گردید. ارزیابی خسارت برای توده ها شامل اندازه گیری تعداد لارو و حشره بالغ، خسارت ظاهری توده ها، زاویه بین برگی در بوته و مقدار موم برگ بود. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها، اختلاف بسیار معنی داری را بین توده ها از نظر میزان مقاومت نشان داد. با بررسی فاکتورهای اندازه گیری شده، توده های خرم آباد، اصفهان، بندرعباس، ساوه و بابلسر بیشترین و ارومیه، کرمانشاه، محلات و کرج کمترین مقاومت به تریپس را از خود نشان دادند. به دلیل استفاده خوراکی از برگ های تره در چین های مختلف و لزوم عدم کاربرد سم برای کنترل آفت، نتایج این تحقیق برای انتخاب توده های دارای مقاومت به تریپس و گسترش مقاومت در طی کارهای اصلاحی می تواند مفید باشد.

نویسندگان

مرتضی اختری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا

فرشاد دشتی

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا

حسین مددی

استادیار گروه حشره شناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - نوری مقدم، ر.، ن. جلیانی، ج. حبیبی وع. علی ...
  • - Alimousav S. A., M. R. Hassandokht and S. M ...
  • نمایش کامل مراجع