بررسی روش های شکستن رکود بذرآلوی میروبالان (Prunus cerasifera)
محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 959
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI07_249
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391
چکیده مقاله:
بذر آلوی میروبالان (Prunus cerasifera) در شرایط طبیعی به علت رکود، جوان هزنی کمی دارد . به منظور بررسی اثر روش های مختلف روی شکستن رکود این بذر ، آزمایشی با 8 تیمار و در 4 تکرار به صورت طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. روش های بکار گرفته شده شامل حذف درون بر و اعمال چینه سرمایی، غوطه وری در محلول تیوره آ با دو غلظ ت 1 و 3 درصد و چینه سرمایی، و چینه سرمایی بذور تیمار نشده به مدت 90 روز (شاهد) بود. نتایج نشان داد که بین تیمارها از نظر درصد جوانه زنی اختلاف معنی داری وجود داشت (0/05>P) .بیشترین درصد جوانه زنی در تیمار غوط ه ور کردن بذرها در محلول 3% تیوره آ به مدت 24 ساعت و چینه سرمایی به دست آمد. کمترین مقدار جوانه زنی در تیمار 48 ساعت غوطه وری در محلول 3% تیوره آ و چینه سرمایی حاصل شد که در مقایسه با شاهد بیشتر بود. اختلاف تیمارها از نظر سرعت جوانه زنی (GR) معنی دار نبود ولی از نظر سرعت رشد (T50) در سطح یک درصد این اختلاف معن ی دار بود . تیمارهای T2 ( بذور بدون درون بر) ، T3 (3دقیقه غوطه وری در محلول 3% تیوره آ) و T4 (3 دقیقه غوطه وری در محلول 1% تیوره آ)، کمترین مقدار T50 (روزهای لازم برای جوانه زنی 50 % بذرها) را شنان دادند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
میترا دبیری
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
رسول جلیلی مرندی
دانشیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
مهدی تاجبخش
استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :