تأثیر غلظت های مختلف BAP و CPPU در ترکیب با NAA بر شاخه زایی از ریزنمونه برگ در پایه محلی سیب گمی آلماسی
محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 583
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI07_189
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391
چکیده مقاله:
اهمیت پایه های یک دست وهمگن و ایجاد باغات متراکم، استفاده از روشهای تکثیر رویشی و از بین آنها ازدیاد درون شیشه ای را که اقتصادی ترین و سالم ترین روش تکثیر رویشی است، ملزم می سازد. باززایی شاخه یک مرحله بحرانی برای انتقال ژن توسط اگروباکتریوم می باشد و در بسیاری ازسیستم ها عدم کارایی باززایی، فاکتور محدود کننده توسعه تکنولوژی انتقال ژن در محصولات چند ساله می باشد. سیب از جمله محصولات مهم در ایران و جهان است و همین موضوع زمینه ای برای انجام تحقیقات وسیع جهت دستیابی به حداکثر عملکرد و کیفیت این میوه گردیده است. سیب گمی آلماسی یکی از درختان پاکوتاه بومی منطقه آذربایجان است، ویژگی های این پایه بالقوه سیب، محققین متعددی را برای تحقیق روی آن ترغیب نموده است. برای ایجاد امکان دستکاری ژنتیکی این پایه وجود یک پروتوکول کارآمد باززایی ضروری و اجتناب ناپذیر است. لذا در این تحقیق، اثر دو نوع سیتوکینین CPPU و BAP در ترکیب با اکسین بر میزان باززایی شاخساره از نمونه های برگی یک ماهه درون شیشه ای یک ژنوتیپ گمی آلماسی مورد بررسی قرار گرفت. درصد تشکیل شاخه نابجا در تیمار انجام گرفته با BAP 21% و در تیمار 44%CPPU بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
راضیه صفرعلیزاده
دانشجوی ارشد میوهکاری دانشگاه تبریز
حسن مهدویکیا
دانشجوی دکتری سبزیکاری دانشگاه تبریز
ناصر مهنا
استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز
فریبرز زارع نهندی
استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :