بررسی اثر محیط کشت و غلظت های مختلف هورمون NAA بر ریشه زایی قلمه های گیاه دارویی لاواند

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,284

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_076

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

لاواند یا اسطوخودوس با نام علمی Lavandula officinalis گیاهی است دو لپه ای، همیشه سبز، چند ساله و خشبی از خانواده (Labiatae) Lamiaceae و به عنوان گیاهی دارویی و زینتی شناخته شده است. جهت مطالعه اثر کاربرد سطوح مختلف هورمون نفتالین استیک اسید (NAA) و محیط کشت بر درصد ریشه زایی گیاه دارویی لاوان د، آزمایشی در سال 88-1387 اجرا گردید. در این پژوهش NAA در مقادیر (ppm4000 و 3000 و 1000 و 2000 و 0 ) به عنوان فاکتور اصلی و محیط کشت (شامل: پرلایت ، شن ، مخلوط پیت- پرلایت و شن -پرلایت ) به عنوان فاکتور فرعی آزمایش فاکتوریل درقالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و با چهار تکرار بکار برده شد. در نهایت پس از اتمام مرحله ریشه زایی فاکتورهایی مانند تعداد ریشه در هر قلمه، وزن تر و خشک ریشه ، طول ریشه ، طول جوانه، تعداد جوانه، تعداد قلمه ریشه زده و تعداد قلمه ریشه نزده کالوس زده یادداشت و مورد تجزیه آماری قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که محیط کشت و غلظت هورمون و اثرات متقابل آنها تاثیر معنی داری در سطح 0/1 درصد بر تعداد قلمه ریشه زده، تعداد قلمه ریشه نزده کالوس زده، وزن تر و وزن خشک ریشه، تعداد قلمه ریشه زده، تعداد جوانه، طول جوانه و تعداد قلمه ریشه زده داشتند.از بین غلظتهای هورمون و محیط کشت های مورد آزمایش، بیشترین طول ریشه، وزن تر و وزن خشک ریشه، تعداد جوانه و طول جوانه، با کاربرد غلظت 4000ppm هورمون NAA و محیط کشت پرلایت به دست آمد و بیشترین تعداد ریشه در قلمه متعلق به اثر تیمارهای، غلظت 4000ppm هورمون NAA و محیط کشت پیت – پرلایت بود. همچنین بیشترین تعداد قلمه ریشه نزده کالوس زده با کاربرد غلظت 4000ppm هورمون NAA و محیط کشت ماسه - پرلایت به دست آمد.

نویسندگان

اعظم سیدی

مربی و عضو هیئت علمی دانشگاه جیرفت

بهروز سعیدی گراغانی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آزادی گنبد، ر. و ف. باقری. 1386. بررسی تاثیر زمان ...
  • جلیلی مرندی، رسول و حاجی تقی لو، رامین. 1386- بررسی ...
  • سیدی، ا.، ا. بلوچ شهریاری، و.صفاری وع. مقصودی.1388 _ بررسی ... [مقاله کنفرانسی]
  • میغانی، حسین و همکاران _ 13861- اثر تنظیم کننده های ...
  • Lal, S., Tiwari, J.P., Awasthi, P. and Singh, G. 2007. ...
  • Marin, M. ET all. 2005. Glandular tircnomes on the leaves ...
  • Jesus, S. CH. M. B lanco .etall.2003 .Variations in water ...
  • نمایش کامل مراجع