بررسی باززایی مستقیم شاخساره نابجا در ریزنمونه قاعده برگ گل مریم در شرایط درون شیشه ای
محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 710
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI07_066
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391
چکیده مقاله:
گل مریم با نام علمی (Polianthes tuberosa) از گیاهان زینتی در هر دو خانواده Agavaceae و Amarillidaceae می باشد و منشأ آن مکزیک است. درطی سال های اخیر به کارگیری تکنیک کشت بافت برای تکثیر گلهای پیازی از جمله مریم توسعه یافته است. هدف از این تحقیق بررسی اثر غلظت های مختلف تنظیم کننده های رشد اکسین و سیتوکینین در باززایی مستقیم شاخساره نابجا در ریزنمونه برگ مریم و همچنین مقایسه ای بین زمانهای واکشت که در هفته های مختلف بعد از کشت ریزنمونه ها انجام شد بر ریزازدیادی گل مریم بود. بیشترین میانگین تعداد برگ، طول برگ و تعداد جوانه های جانبی در تیمار هورمونی 2BAP + 0.5NAA میلی گرم در لیتر در طی هر 3 دفعه واکشت مشاهده شد و در هفته 13 بعد از کشت ریزنمونه ها این صفات بیشترین مقدار را در تیمار هورمونی فوق دارا بودند. کمترین میانگین تعداد برگ، طول برگ و تعداد جوانه جانبی در غلظت های 0.5BAP + 0.5NAA میلی گرم در لیتر در هر 3 مرحله کشت مشاهده شد بطوریکه ریزنمونه ها در این تیمار هورمونی هیچ رشدی نداشتند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مصطفی عابدین زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی،گرایش گیاهان زینتی دانشگاه آزاد اسلام
سپیده کلاته جاری
استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم
سیامک کلانتری
استادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :