ارتباط خودپنداره حرفه ای با استرس شغلی پرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه
محل انتشار: نشریه پرستاری مراقبت ویژه، دوره: 14، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 221
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCCNUR-14-1_003
تاریخ نمایه سازی: 31 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه، مکررا تحت تاثیر عوامل استرس زای محیط کار قرار می گیرند. از آنجا که خودپنداره حرفه ای بخشی از ساختار مراقبتی است و عملکرد پرستار را تحت تاثیر قرار می دهد و به پرستاران در انجام نقش های متعدد کمک می کند تا با غلبه بر شرایط کاری استرس زا مراقبت مطلوب تری از بیماران داشته باشند، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط خودپنداره حرفه ای با استرس شغلی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه در بیمارستان های آموزشی شهر تهران انجام شد.
مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی– همبستگی است، در سال ۱۳۹۹ بر روی ۱۲۶ پرستار شاغل در بخش مراقبت ویژه در شهر تهران انجام شد. در این پژوهش روش نمونه گیری طبقه ای با تخصیص متناسب استفاده و تعداد نمونه های بخش های هر بیمارستان مشخص شد و با در نظر گرفتن معیارهای ورود به پژوهش در نهایت نمونه گیری در هر یک از بخش های مراقبت ویژه انجام گرفت. ابزارگردآوری داده ها شامل پرسش نامه جمعیت شناسی، پرسش نامه بررسی خودپنداره حرفه ای پرستاران (NSCQ: Nurse Self-Concept Questionnaire) و پرسش نامه استاندارد شده استرس شغلی (Job Stress Scale) بود.
یافته ها: نتایج نشان داد میانگین نمره کلی خودپنداره حرفه ای ۹۲/۳۵ ± ۵۶/۲۱۶ بود، بیشترین نمره بدست آمده در بعد مراقبت ۲۸/۶±۴۲/۳۹ و بعد ارتباطات ۸۹/۵ ±۰۶/۳۹ بود. میانگین نمرات در سایر ابعاد نیز از سطح متوسطی برخوردار بود. هم چنین میانگین نمره کلی استرس شغلی ۷۹/۴±۰۹/۳۹ بود. ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین میزان خودپنداره حرفه ای و استرس شغلی همبستگی خطی منفی وجود داشت(۳۰۱/۰- ).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر با افزایش خودپنداره حرفه ای پرستاران در بخش های مراقبت ویژه استرس شغلی کاهش می یابد. لذا لزوم توجه هر چه بیشتر مسئولان را در این زمینه می طلبد.
کلیدواژه ها:
Nurse Intensive Care Units ، Occupational Stress ، Professional Self-Concept ، پرستار ، بخش مراقبت ویژه ، استرس شغلی ، خودپنداره حرفه ای
نویسندگان
فاطمه علوی زرنگ
Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Islamic Azad University of Medical Sciences, Varamin-Pishva Branch, Tehran, Iran
ناهید رجایی
Department of Mother and Infant, School of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran
بتول نحریر
Health Management Research Center & Faculty of Nursing, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :