پیش بینی پیامد بالینی در بیماران غیر جراحی مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه با دو معیار REMS و APACHEIII: به صورت مقطعی
محل انتشار: نشریه پرستاری مراقبت ویژه، دوره: 14، شماره: 4
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 144
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCCNUR-14-4_004
تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: روش های بهداشتی– درمانی برای حفظ سلامتی بیماران پیشرفت های زیادی داشته اند، اما ارزشیابی میزان بهبودی و سلامتی مورد انتظار از این روش ها هنوز توسط ملاک هایی ابتدایی مانند تخمین ذهنی و تقریبی پزشکان صورت می پذیرد. که این روش ها احتمال خطایی بسیار زیادی در پیش بینی مرگ و میر و بقا بیماران دارد که این مطالعه باهدف بررسی مقایسه بین معیار REMS و APACHEIII در بیماران غیر جراحی مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان امام خمینی(ره) ارومیه در نیمه دوم سال ۱۳۹۷ انجام شد.
روش ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی ۶۶۲ بیمار به روش تمام شماری وارد مطالعه شدند که جمع آوری اطلاعات نیز با چک لیست انجام شد که در نهایت میزان مورتالیتی با استفاده از سیستم REMS و APACHE III پیش بینی شد.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که از ۶۶۲ بیمار مراجعه کننده (۹/۵۵ درصد)۳۷۰ نفر مرد بودند، میانگین سنی بیماران ۶۱/۱۴±۵۶/۶۲ سال بود. میانگین نمره APACHE III وREMS در کل بیماران به ترتیب ۹۶/۱۷±۳۲/۵۳ و ۰۵/۴±۷۹/۹ بود. میانگین REMS در بیماران زنده ۸/۳±۲۱/۷ و در بیماران فوت شده ۴۱/۴±۲۹/۱۳ بود. همچنین ارتباط مستقیم و معنی داری بین نمره APACHE III (۴۳۷/۰=r) و REMS (۲۴۱/۰=r) با مدت بستری بیماران مشاهده شد. سطح زیر نمودار منحنی ROC برای APACHE III بیشتر ازREMS بود که نشان از بهتر بودن APACHE III در پیش بینی پیامد بالینی بیماران داشت.
نتیجه گیری: در مجموع می توان گفت که معیار APACHE III در مقایسه با REMS در پیش بینی پیامد بالینی بیماران بدحال غیر جراحی مراجعه کننده به اورژانس، عملکرد بهتری دارد و همچنین میانگین نمرات REMS و APACHE III در بیماران فوت شده بیشتر از بیماران زنده مانده بود.
نویسندگان
هادی خوش اخلاق
Department of Emergency Medicine, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
فاطمه رستم پور
Department of Epidemiology, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
امید گرکز
Department of Epidemiology, Shahroud University of Medical Sciences, Shahroud, Iran
پدرام امام قلی زاده
Department of General Practitioner, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
حمید رضا مهریار
Department of Emergency Medicine, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :