کاربرد تاریخ پژوهی محلی در تبیین پراکندگی شیوع بیماری Multiple Sclerosis در ایران (مطالعه موردی: منطقه پیربکران، تابستان ۱۳۹۵)

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 73

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HSR-13-4_019

تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: از اهداف مهم تاریخ پژوهی محلی پرداختن به موضوعاتی است که با زندگی روزمره انسان ها در ارتباط باشد. پژوهش حاضر به تبیین پراکندگی، شیوع بیماری Multiple Sclerosis (MS) در ایران با تمرکز بر منطقه پیربکران اصفهان پرداخت که یکی از کانون های MS می باشد.روش ها: در پژوهش حاضر سعی شد که علاوه بر استفاده از تحقیقات کتابخانه ای به روش میدانی و با تکنیک تاریخ شفاهی با نمونه آماری، با ۲۵ نفر از بیماران مبتلا به MS مصاحبه شود و شرح حال آن ها قبل از مبتلا شدن به بیماری مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود کدام یک از عوامل احتمالی باعث بروز و ظهور MS در افراد مختلف شده است. سوال اصلی این بود که آیا شیوع MS در تمام نقاط ایران پراکندگی یکسان دارد؟ با این فرضیه که MS در برخی نواحی و در نژادهایی که مستعد هستند، شیوع بیشتری دارد.یافته ها: نتایج تحقیقات میدانی در منطقه پیربکران نشان داد که اولین بیمار MS مربوط به ۴۵ سال پیش است که متقارن با فعالیت های انسانی در جهت تغییر محیط زیست از یک منطقه کشاورزی به یک منطقه صنعتی می باشد. بنابراین، با توجه به این که در بین افراد مهاجر فرد مبتلا به MS شناسایی نشد، می توان نتیجه گیری نمود که اهالی منطقه پیربکران از نظر ژنتیکی مستعد بیماری هستند.نتیجه گیری: عوامل موثر بر بروز بیماری MS چند وجهی می باشد. بر اساس نتایج پژوهش، افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به MS می باشند، با مهاجرت به مناطق با خطر کم، می توانند از مبتلا شدن به این بیماری جلوگیری نمایند.

نویسندگان

Valiollah ولی اله مسیبی

PhD Candidate, Department of Local History, School of Literature and Humanities, University of Isfahan, Isfahan, Iran

Aliakbar علی اکبر جعفری

Associate Professor Department of History, School of Literature and Humanities, University of Isfahan, Isfahan, Iran

Abolhassan ابوالحسن فیاض انوش

Associate Professor Department of History, School of Literature and Humanities, University of Isfahan, Isfahan, Iran

Mohammad Mahdi محمد مهدی امین

Professor Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran