رابطه ترس از درد، ترس از زایمان و نگرش به سزارین با روش ارجح زایمان در زنان باردار
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 214
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-18-179_002
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: افزایش سریع میزان سزارین با توجه به عوارض شدیدتر سزارین نسبت به زایمان طبیعی، سزارین را به یکی از نگرانی های عمده در سلامت زنان تبدیل کرده است. با توجه به شیوع بالای سزارین در شهر بیرجند و اهمیت کاهش سزارین اولیه، مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه ترس از درد، ترس از زایمان و نگرش به سزارین با روش ارجح زایمان در زنان باردار مراجعه کننده به پایگاه های بهداشتی درمانی بیرجند انجام شد. روش کار:این مطالعه مقطعی در سال ۱۳۹۲ بر روی ۱۹۶ زن نخست باردار مراجعه کننده به پایگاه های بهداشتی - درمانی شهر بیرجند انجام شد. افراد پرسشنامه اطلاعات فردی و روش ارجح زایمان، پرسشنامه ترس از درد، ترس از زایمان و نگرش به سزارین را تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده ازنرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۶) و آزمون های تست دقیق فیشر، کای اسکوئر، تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، من ویتنی و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: ۱۵۴ نفر (۱/۸۱%) تمایل به انجام زایمان طبیعی و ۱۰۴ نفر (۷/۵۴%) ترس زیادی از درد داشتند. ۶۹ نفر (۳/۳۷%) از زایمان خیلی می ترسیدند. ۱۶۰ نفر (۵/۸۵%) نگرش منفی و خیلی منفی به سزارین داشتند. بین روش ارجح زایمان با ترس از درد (۰۴۷/۰=p)، ترس از زایمان (۰۱۲/۰=p) و نگرش به سزارین (۰۰۸/۰=p) اختلاف معنی داری وجود داشت. همچنین بین سطح تحصیلات همسر (۰۱۷/۰=p)، میزان درآمد خانواده (۰۲۲/۰=p) و فاصله ازدواج تا بارداری (۰۰۱/۰=p) با روش ارجح زایمان اختلاف معنی داری مشاهده شد. نتیجه گیری: با توجه به اهمیت نگرش به سزارین و ترس از زایمان و تاثیر آن ها بر انتخاب روش زایمان و متعاقبا بر سلامت مادر و نوزاد، لزوم مداخلات در این زمینه به منظور اصلاح نگرش افراد و کاهش ترس از زایمان در زنان نخست باردار شهر بیرجند احساس می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بی بی نرگس معاشری
مربی بهداشت جامعه، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
غلامرضا شریف زاده
استادیار گروه اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
وحیده سلطان زاده
کارشناس بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
زهرا خسروی گیوشاد
کارشناس بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
فاطمه رخشانی زابل
کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :