چالش های مدیریت تغذیه در بحران سیل استان گلستان (سال ۱۳۹۸): یک مطالعه کیفی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 198

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-23-3_013

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: یکی از اقدامات مهم در وقوع بحران و بعد از آن، مدیریت تغذیه مردم آسیب دیده است. بحران سیل و آب گرفتگی شهرها و روستاهای حاشیه گرگانرود استان گلستان در ابتدای سال ۱۳۹۸ اتفاق افتاد. این مطالعه به منظور تبیین چالش های مدیریت تغذیه در بحران سیل استان گلستان انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه کیفی، ۳۱ نفر از مردم سیل زده، مدیران و کارشناسان شهری و استانی دخیل در مدیریت بحران به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. داده ها با استفاده از راهنمای مصاحبه و به روش مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته جمع آوری شد. داده ها پس از ضبط و پیاده سازی، به روش تحلیل محتوی و با استفاده از نرم افزار Atlas.ti ۸.۳ آنالیز شدند. یافته ها: چالش های مدیریتی تغذیه در بحران سیل شامل برنامه ریزی، سازماندهی، هماهنگی و کنترل و ارزیابی بودند. چالش های اجرایی و عملکردی مدیریت تغذیه در بحران سیل شامل تهیه غذا، توزیع غذا و نظارت تعیین شدند. سایر چالش ها شامل چالش های سیاستی، اقتصادی، فرهنگی و اکولوژیکی و زیست محیطی بودند. نتیجه گیری: اکثر پاسخگویان بر بی نظمی و آشفتگی مدیریت تغذیه در بحران سیل تاکید داشتند و آن را ناشی از چالش های مدیریتی، اجرایی و عملکردی، سیاستی، اقتصادی، فرهنگی و اکولوژیکی می دانستند.

نویسندگان

امراله شریفی

Assistant Professor of Nutritional Sciences, Golestan Research Center of Gastroenterology and Hepatology, Faculty of Health, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

علیرضا علاقی

B.Sc Student in Nutritional Sciences, Faculty of Health, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

محمدرضا هنرور

Assistant Professor of Nutritional Sciences, Health Management and Social Development Research Center, Faculty of Health, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

علیرضا حیدری

Assistant Professor of Health Policy, Health Management and Social Development Research Center, Faculty of health, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Salari H, Heidari A, Julaee H, Rahimi S, Shafaght T. ...
  • Ardalan A, Babaei J, Banay Jidi M, Moradian MJ, Arzanloo ...
  • Heidari A, Kabir MJ, Jafari N, Babazadeh Gashti A, Pourabasi ...
  • Heidari A, Arab M, Etemad K, Damari B, Kabir MJ. ...
  • نمایش کامل مراجع