اثر یک دوره تمرین پیلاتس همراه با ویتامین D بر سطح پروتئین جاذب شیمیایی مونوسیت -۱ و فعالیت سوپراکسیددیسموتاز در مردان دارای اضافه وزن: یک مطالعه کارآزمایی بالینی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 86

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-24-1_002

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: کمبود ویتامین D و فقر حرکتی از جمله عوامل مربوط به افزایش التهاب و استرس اکسایشی در شرایط چاقی هستند. این مطالعه به منظور تعیین اثر یک دوره تمرین پیلاتس همراه با ویتامین D بر سطح پروتئین جاذب شیمیایی مونوسیت -۱ (MDP-۱) و فعالیت سوپراکسیددیسموتاز (SOD) در مردان دارای اضافه وزن انجام شد. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی یک سویه کور ۵۶ مرد دارای اضافه وزن به طور تصادفی در گروه های کنترل، تمرین پیلاتس، ویتامین D و ترکیبی قرار گرفتند. تمرینات پیلاتس ۸ هفته با شدت ۷۵-۵۰ درصد ضربان قلب ذخیره و ۳ جلسه در هفته انجام شد. گروه های ویتامین D و ترکیبی به طور هفتگی ۵۰۰۰۰ واحد ویتامین D دریافت نمودند. سطح MCP-۱ و فعالیت SOD قبل و پس از مداخله سنجیده شد. یافته ها: وضعیت ویتامین D در تمام آزمودنی ها پایین تر از نرمال بود. مقادیر MCP-۱ در گروه های تمرین پیلاتس، ویتامینD و ترکیبی بعد از ۸ هفته کاهش و فعالیت SOD افزایش آماری معنی داری یافت (P<۰.۰۵)؛ اما مداخله ترکیبی تاثیر قوی تری در تعدیل مقادیر MCP-۱ و فعالیت SOD در مقایسه با دو مداخله دیگر داشت (P<۰.۰۵). همچنین اثر تمرینات پیلاتس بر افزایش فعالیت SOD بیشتر از مصرف ویتامینD بود (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: به نظر می رسد تمرین پیلاتس و مصرف ویتامین D می توانند اثرات حمایتی خود را در افراد اضافه وزن با سطح پایین ویتامینD، به واسطه افزایش فعالیت SOD و کاهش شاخص التهابی MCP-۱ اعمال نمایند. اگرچه این اثرات با مداخله ترکیبی توسعه یافت؛ ولی تمرینات پیلاتس با افزایش بیشتری در افزایش سطح آنتی اکسیدانی نسبت به ویتامین D همراه بود.

نویسندگان

حانیه صادقی شیرسوار

M.A in Physical Education and Sports Sciences, Qaemshahar Branch, Islamic Azad University, Qaemshahar, Iran.

معصومه حبیبیان

Associate Professor, Department of Physical Education and Sports Sciences, Qaemshahar Branch, Islamic Azad University, Qaemshahar, Iran.

سقا فرج تبار بهرستاق

Assistant Professor, Department of Physical Education and Sports Sciences, Qaemshahar Branch, Islamic Azad University, Qaemshahar, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Kwaifa IK, Bahari H, Yong YK, Noor SM. Endothelial Dysfunction ...
  • Habibian M, Farzanegi P, Sadat Tabar Bisheh SM. [The Combined ...
  • نمایش کامل مراجع