رابطه معنویت در محیط کار و توانمندسازی کارکنان با پنهان سازی دانش در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB12_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه مجیدی

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش تحول، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران

داود کیاکجوری

دانشیار گروه مدیریت دولتی گرایش تحول، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران

چکیده

هدف اصلی تحقیق حاضر تعیین رابطه معنویت در محیط کار و توانمندسازی کارکنان با پنهان سازی دانش دراداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز می باشد. روش تحقیق در این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی واز لحاظ هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری تحقیق کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز می-باشند که به کمک جدول مورگان ۱۳۶ نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب و با روش نمونه گیری تصادفی سادهپرسشنامه بین آنها توزیع شد. ابزار گردآوری داده ها؛ شامل پرسشنامه معنویت در محیط کار موآویا و همکاران(۲۰۲۲) با پایایی ۰/۹۰۵، پرسشنامه توانمندسازی کارکنان وتن و کامرون (۲۰۰۵) با پایایی ۰/۹۲۳ و همچنینپرسشنامه پنهان سازی دانش ناوارو و همکاران (۲۰۲۱) با پایایی ۰/۸۹۱ می باشد. برای سنجش روایی پرسشنامه-ها از تحلیل عاملی تاییدی با نرم افزار LISREL استفاده شده است و پایایی پرسشنامه ها نیز با استفاده ازآزمون ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. روش تجزیه و تحلیل داده هاء با استفاده از آمار توصیفی وآمار استنباطی (شامل: آزمون کولموگروف- اسمیرنف و آزمون ضریب همبستگی پیرسون) به کمک نرم افزارSPSS انجام شد. یافته های تحقیق حاکی از این است که بین معنویت در محیط کار و دو مولفه آن (معناداریدر کار و همسویی با ارزش ها) با پنهان سازی دانش رابطه معکوس و معناداری وجود دارد و تنها بین احساسهمبستگی با پنهان سازی دانش رابطه معناداری یافت نشد. همچنین بین توانمندسازی کارکنان و سه مولفه آن(احساس شایستگی, احساس استقلال و احساس اعتماد) با پنهان سازی دانش رابطه معکوس و معناداری یافتشد ولی بین احساس موثر بودن با پنهان سازی دانش رابطه معناداری وجود نداشت.

کلیدواژه ها

مدیریت برداشت، رفتار شهروندی، سازمانی، طردشدگی در محل کار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.