نقش ابعاد رضایت زناشویی در پیش بینی اختلال رفتار مقابله ای و اختلال سلوک
محل انتشار: فصلنامه کودکان استثنایی، دوره: 12، شماره: 3
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 190
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOEC-12-3_006
تاریخ نمایه سازی: 22 مرداد 1402
چکیده مقاله:
هدف: با توجه به اینکه مشکلات رفتاری، همه جنبههای زندگی فردی و اجتماعی کودکان را تحت تاثیر قرار می دهند، پژوهش حاضر، با هدف ارزیابی نقش ابعاد رضایت زناشویی والدین در تبیین اختلال سلوک و اختلال رفتار مقابله ای در فرزندان انجام شد. روش: نمونه پژوهش شامل ۱۲۷ دانشآموز پسر مقطع راهنمایی شهر تهران و والدین و معلمان آنها بود که به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. دادهها به کمک پرسشنامه های رضایت زناشویی انریچ و مقیاسهای فهرست مشکلات رفتاری کودک (CBCL)و فرم گزارش معلم (TRF)که جزء نظام سنجش مبتنی بر تجربه آخنباخ هستند، گردآوری و با استفاده از روشهای آمار توصیفی و تحلیل رگرسیون تحلیل شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که از میان ابعاد رضایت زناشویی تنها بعد تعارض میتواند اختلال سلوک در مقیاسهای CBCL مبتنی بر DSM و مبتنی بر تجربه را پیش بینی کند. بعد ارتباط نیز میتواند اختلال رفتار مقابلهای براساس نتایج مقیاسه ای CBCL مبتنی بر تجربه را پیش بینی کند. نتیجه گیری: مناسبات سالم بین والدین، نقشی تعیین کننده در شکل گیری توانایی سازگاری با دیگران در فرزندان دارد. نتایج نشان میدهد که مواجه های مکرر با تعارض والدین، در سطح درونروانی به اختلالات سلوک و رفتار مقابله ای در کودکان منجر میشود.
کلیدواژه ها:
Dimensions of marital satisfaction ، Conduct disorder ، Oppositional Defiant Disorder ، ابعاد رضایت زناشویی ، اختلال سلوک ، اختلال رفتار مقابله ای
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :