مقایسه سبک های هویت، خود نظارتی و ترس از موفقیت در دانشجویان مضطرب و عادی دانشگاه علوم پزشکی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 177
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-9-4_007
تاریخ نمایه سازی: 21 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و اهداف: هدف پژوهش حاضر مقایسه سبک های هویت، خود نظارتی و ترس از موفقیت در بین دانشجویان مضطرب و عادی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بود.
روش بررسی: روش پژوهش توصیفی از نوع علی-مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهر اردبیل در سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ تشکیل می دادند که از میان آن ها با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس ۹۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. همچنین به منظور تعیین دانشجویان مضطرب بعد از اجرای پرسشنامه اضطراب نجاریان، عطاری و مکوندی از بین آزمودنی ها، دانشجویانی که نمره بالا در آزمون اضطراب گرفته بودند به عنوان گروه اضطرابی انتخاب و با همان تعداد دانشجویانی که در آزمون اضطراب نمره پائینی گرفته بودند به عنوان دانشجویان عادی (۹۰ نفر که تعداد ۴۵ دانشجوی مضطرب و ۴۵ دانشجوی عادی) انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند و به پرسشنامه های سبک های هویت وایت، پرسشنامه خود نظارتی گراو و پرسشنامه ترس از موفقیت فوق پاسخ دادند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل واریانس چندمتغیری استفاده شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که میزان اضطراب در بین دانشجویانی که دارای سبک های هویتی هنجاری و اطلاعاتی بودند، پائین و در بین دانشجویانی که دارای سبک هویت سردرگم بودند، بالاست. همچنین نتایج بیانگر آن بود که دانشجویانی که دارای خود نظارتی بودند اضطراب کمتر و دانشجویانی که دارای ترس از موفقیت بودند، اضطراب بالاتری را گزارش دادند.
نتیجه گیری: برپایه یافته های بدست آمده می توان نتیجه گرفت، دانشجویانی که دارای سبک های هویت هنجاری و اطلاعاتی و خود نظارتی بالایی بودند، اضطراب کمتر و دانشجویانی که دارای سبک هویت سردرگم و ترس از موفقیت بالایی بودند، اضطراب بیشتری داشتند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اسماعیل صدری دمیرچی
Department of Educational Sciences, Faculty of Educational Sciences and Psychology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.
نسیم محمدی
Department of Educational Sciences, Faculty of Educational sciences and Psychology, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :