بررسی اضطراب امتحان در دانش آموزان مقطع پیش دانشگاهی شهر قم و عوامل مرتبط با آن در سال ۱۳۹۵
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 108
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-10-4_005
تاریخ نمایه سازی: 21 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و اهداف: اضطراب امتحان یکی از شایع ترین مشکلات روانی که نقش مخرب و بازدارنده ای در سلامت روانی و آموزشی دانش آموزان بخصوص دانش آموزان مقطع پیش دانشگاهی که می تواند عملکرد فرد را مختل کند و منجر به عدم موفقیت در امتحان گردد.
روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی-تحلیلی بود که در آن تعداد ۲۵۰ نمونه به روش نمونه گیری در دسترس جهت بررسی انتخاب شدند. جهت انجام تحقیق از پرسشنامه استاندارد اضطراب امتحان TAIاستفاده گردید. داده ها درSpss نسخه ۱۶ با استفاده از آزمون های واریانس یک طرفه و T مستقل و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معناداری ۰/۰۵> pمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: در این مطالعه ۱۲۵ نفر (۵۰%) از دانش آموزان پسر و ۱۲۵ نفر (۵۰%) دختر بودند. ۵۳ نفر (۲۱%) دارای اضطراب امتحان بالا، ۱۲۱ نفر (۴/۴۸%) اضطراب امتحان متوسط و ۷۶ نفر (۴/۳۰%) اضطراب امتحان پایین بودند. یافته ها اختلاف معناداری را در نمره اضطراب امتحان بر حسب جنس نشان داد (۰/۰۰۶=p). و همچنین بر حسب سطح تحصیلات والدین ( پدر و مادر) نشان داد (۰/۰۰۸=p ) . ضریب همبستگی پیرسون همبستگی معکوس و معنی داری بین اضطراب امتحان با معدل دانش آموزان مورد بررسی نشان داد (۰/۲۸۳-= r و ۰/۰۰۳=p).
نتیجه گیری: با توجه به میزان بالای اضطراب امتحان در بین دانش آموزان مقطع پی دانشگاهی ، و با در نظر گرفتن تاثیر منفی اضطراب بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان، لزوم بکارگیری خدمات روانشناسی و مشاوره، و برنامه ریزی جهت کمک رسانی برای پیشبرد اهداف بهداشت روانی دانش آموزان به منظور پیشگیری از خسارات جسمانی، روانی، تحصیلی و اقتصادی پیشنهاد می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اعظم فتحی
Department of Health Education & Health Promotion, Health School, Qom university of Medical Sciences, Qom, Iran
سامان برمه زیار
Department of Medicine, Islamic Azad University of Qom, faculty of Medical, Qom, Iran
سیامک محبی
Department of Health Education & Health Promotion, Health School, Qom university of Medical Sciences, Qom, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :