زمین-دماسنجی اسکارن های سرانجیک (جنوب غرب قروه، استان کردستان)
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 118
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-20-2_012
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
چکیده مقاله:
تزریق تودههای گرانودیوریتی به درون آهکهای کلسیتی منطقهی قروه منجر به تشکیل مرمرهای سیلیکات قلیاییدار و انواع اسکارن شده است. اسکارنها حاوی کانیهای کلسیت، کلینوپیروکسن، گارنت، ولاستونیت، ایدوکراز و اپیدوت است. بر پایهی بررسیهای ژئوشیمیایی، دو نوع گارنت گراسولار و آندرادیت قابل تشخیصاند. کلینوپیروکسنهای موجود در این اسکارنها از نوع دیوپسیدند. با توجه به مجموعهی کانیشناسی موجود در اسکارنها و با استفاده از مدرج کردنهای گوناگون در زمین- دماسنجی گارنت کلینوپیروکسن، دمای تشکیل این اسکارنها در حدود ۴۵۰ تا ۵۷۸ درجهی سانتیگراد و رخداد دگرگونی در حد رخسارهی هورنبلند هورنفلس تا بخشی از رخسارهی پیروکسن هورنفلس تعیین شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرهاد شیخی
دانشگاه خوارزمی
زهره اعلمی نیا
دانشگاه آزاد اسلامی
امیر علی طباخ شعبانی
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :