بررسی بافتی و کانی شناسی کانسار روی سرب مهدی آباد یزد ایران مرکزی
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 74
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-16-3_003
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
چکیده مقاله:
کانسار روی سرب باریت مهدیآباد یکی از کانسارهای معروف سرب و روی در ایران است که در ۱۱۰ کیلومتری جنوب خاوری یزد، ناحیه ایران مرکزی قرار میگیرد. سنگ میزبان کانسار، سنگهای کربناتی کرتاسهزیرین، شامل سه سازند سنگستان، تفت، و آبکوه است. سازند سنگستان در قاعده بیشتر از شیل و سیلتستون با میان لایه های آهکی آرنایت تشکیل شده است. این واحد سنگ شناسی با دولومیت و سنگ آهک دولومیتی و آنکریتی سازند تفت پوشیده می شود. سازند آبکوه در بخش بالایی که شامل سنگ آهک چرتی و سنگ آهک رسی همراه با سنگ آهک ریفی توده ای و میان لایه های کنگلومرایی است، روی سازند تفت قرار میگیرد. ساختار ماده معدنی در کانسار مهدیآباد به صورت ناودیس بزرگی با راستای شمالی جنوبی است و به وسیله گسلهای متعددی دستخوش تغییرات فراوانی شده است. از مهمترین این گسل ها، گسل معمولی تپهسیاه است که احتمالا همزمان و پس از ته نشستی فعال بوده است. اسفالریت، گالن و باریت کانیهای معمولی اقتصادی و پیریت و کالکوپیریت، کانیهای فرعی در بخش سولفیدی است. کانیهای سروزیت (PbCO۳)، اسمیت زونیت (ZnCO۳)، همیمورفیت (Zn۴(Si۲O۷)(OH)۲.H۲O) و هیدروزنسیت (Zn۵(CO۳)۲(OH)۶) کانیهای اصلی بخش اکسیده کانسارند. شکل توده معدنی در این کانسار لایه ای، و عدسی، و همشیب با سنگهای میزبان است. همچنین کانیسازی به صورت تمرکزهای متقاطع به صورت پرشدگی شکستگی ها، حفرههای کارستی، کلوفرم، افشان، و خوشه انگوری در کانسار قابل مشاهدهاند. از نظر کمی نسبت حجم تودههای لایهای و عدسی همساز با سنگهای میزبان به مراتب بیشتر از بخش پرشدگی شگستگیها و کارستهاست.
کلیدواژه ها:
Mehdiabad ، Lower Creataceous ، Zinc & Lead ، Iran ، Tappeh Siah fault. ، مهدی آباد ، کرتاسه زیرین ، روی و سرب ، ایران ، گسل تپه سیاه.
نویسندگان
محمود قاسمی
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور
مرتضی مومن زاده
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور
عبدالمجید یعقوب پور
دانشگاه تربیت معلم،
امیرعباس میرشکرایی
شرکت مهندسی ایتوک ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :