کانی شناسی فازهای مختلف تشکیل رودینگیت در دایک های مجموعه افیولیتی پروتروزوئیک بالایی شمال انارک
سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 109
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-12-1_008
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
چکیده مقاله:
در شمال منطقه انارک در درون سنگ های افیولیتی پروتروزوئیک بالایی، رودینگیت ها و سنگ های رودینگیتی به دو صورت توده ای و رگه ای وجود دارند. در این مجموعه افیولیتی، دو نسل از رودینگیت های رگه ای را می توان مشاهده کرد. رودینگیت های توده ای یا استاتیک مربوط به زمان گسترش پوسته اقیانوسی و تشکیل افیولیت، رودینگیت های رگه ای یا دینامیک مربوط به زمان جایگیری افیولیت شمال انارک، یا فعالیت های زمین ساختی می باشند. کانیهای موجود در رودینگیت های توده ای به ترتیب فراوانی عبارتند از: گارنت (آندرادیت کرم دار)، ایدوکراز، کلریت، دیوپسید، پرهنیت، و اپیدوت. در حالی که ترتیب فراوانی کانیهای موجود در رودینگیت های رگه ای نسل اول به صورت دیوپسید، کلریت، ایدوکراز، و گارنت (آندرادیت تیتان دار)، و در رودینگیت های رگه ای نسل دوم به صورت دیوپسید، کلریت، و گارنت (آندرادیت) است. بررسی های سنگ شناسی، و ژئوشیمی کانی ها نشان می دهد که در زمان تشکیل رودینگیت های توده ای، فعالیت یون های کلسیم، آهن، و کرم، و در زمان تشکیل رودینگیت های رگه ای نسل اول فعالیت یون های کلسیم، سیلیسیم، منیزیم، آلومینیوم، تیتانیوم، و OH- بالاتر بوده است. در مورد رودینگیت های رگه ای نسل دوم نیز می توان گفت که شبیه رودینگیت های رگه ای نسل اول بوده و تنها به دلیل عدم وجود ایدوکراز، و نبود Ti در ساختار آندرادیت، فعالیت یون های Ti ,Fe و Al نسبت به رودینگیت های رگه ای نسل اول کمتر است. به طور کلی رودینگیت های توده ای نسبت به رودینگیت های رگه ای تنوع کانی شناسی بیشتری دارند.
کلیدواژه ها:
: Mineralogy ، Geochemistry ، Ophiolite ، Serpentinized mantle peridotite ، Dikes ، Intrusives ، Rodingites. ، کانی شناسی ، ژئوشیمی ، افیولیت ، پریدوتیت های سرپانتینی شده ، دایک ها ، توده های نفوذی ، رودینگیت ها.
نویسندگان
قدرت ترابی
دانشگاه تربیت مدرس
مسیب سبزه یی
دانشگاه تربیت مدرس
شوجی آرایی
دانشگاه کانازاوا،
احمد حسن احمد
دانشگاه کانازاوا،
محمد هاشم امامی
مرکز تحقیقات و توسعه متالوژی
محمد محجل
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :