شناسایی عوامل موثر بر چابک سازی نوآوری در سازمان های آموزشی و ارائه مدل ساختاری تفسیری
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 137
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IIESHRM-13-49_011
تاریخ نمایه سازی: 18 مرداد 1402
چکیده مقاله:
چکیده
امروزه چابکسازی نوآوری و سازمانهای چابک نوآور در دستور کار بسیاری از مدیران ارشد سازمان ها قرار گرفته است، اما به عوامل موثر بر چابکسازی نوآوری در بسیاری از سازمانهای آموزشی از جمله سازمان آموزش و پرورش در ایران کمتر پرداخته شده است. هدف این مقاله پاسخ گویی به این نیاز مبرم است. بدین منظور مقاله حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر چابکسازی نوآوری در سازمانهای آموزشی و ارائه مدل ساختاری تفسیری ارائه شده است. بر این اساس نمونهگیری در جامعه آماری سازمان آموزش و پرورش به صورت هدفمند انجام شده و نحوه گزینش نمونه در تکنیک نمونهگیری هدفمند از نوع گلوله برفی/شبکهای میباشد. نتایج شناسایی مفاهیم نشان داد که مدل چابکسازی نوآوری در سازمان آموزش و پرورش دارای ۷۹ مفهوم است. همچنین نتایج شناسایی مضمونهای فرعی نشان میدهد که این مدل دارای هشت مضمون فرعی میباشد که در قالب سه مضمون اصلی دستهبندی شده اند. یکی از مضمونهای اصلی قابلیتها بود. این مضمون اصلی شامل دو مضمون فرعی مشخصات فردی و عوامل فرهنگی بود. مضمون بعدی عوامل زمینهساز بود. این مضمون اصلی شامل دو مضمون فرعی منابع انسانی و عوامل محیطی بود. مضمون سوم عوامل تسهیلکننده بود. این مضمون اصلی شامل چهار مضمون فرعی عوامل ساختاری، عوامل راهبردی، عوامل سازمانی و عوامل مدیریتی بود.
کلیدواژه ها:
innovation agility ، educational organizations ، structural interpretational modeling ، چابک سازی نوآوری ، سازمان های آموزشی ، مدل سازی ساختاری تفسیر
نویسندگان
اعظم عظیمی فر
Ph.D., Student of Public Management, Islamic Azad University, Rudehen, Tehran, Iran
علیرضا رزقی رستمی
Assistant Professor Islamic Azad University, Rudehen, Tehran, Iran
مسعود حقیقی
Assistant Professor Islamic Azad University, Rudehen, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :