Cultural Determinants of Health
محل انتشار: فصلنامه فرهنگ و ارتقای سلامت، دوره: 4، شماره: 2
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 112
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJHP-4-2_009
تاریخ نمایه سازی: 17 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و اهداف: سلامتی و بیماری مفاهیمی فرهنگی می باشند؛ چرا که این دو به مثابه محصول فرایندهای پیچیده فرهنگی - اجتماعی هستند. در کنار عوامل تعیین کننده سلامتی و بیماری، فرهنگ می تواند دیدگاه بیماران و مراقبان سلامت را نسبت به سلامتی و بیماری تعیین نماید.
سلامت دارای جنبه های مختلفی است ازجمله: سلامت فردی، اجتماعی، روانی، روحی و معنوی. هدف از این نوشتار بررسی تاثیر فرهنگ بر سلامت است. از آنجا که اکثریت قریب به اتفاق جمعیت کشور ما مسلمان و حکومت آن نیز اسلامی است پس فرهنگ برجسته در میان آن ها فرهنگ اسلامی برپایه آموزه های دینی است. لذا در کل از سلامت و خصوصا سلامت معنوی که از جایگاه ویژه ای در فرهنگ اسلامی برخوردار است، بحث می گردد.
روش : این پژوهش، از نوع مطالعه توصیفی - تحلیلی است که با استفاده از روش اسنادی برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است و اطلاعات و داده ها با روش غیرمستقیم و استفاده از اسناد بایگانی شده چه به صورت اسناد خصوصی و ویراسته،کتاب های تخصصی و مراجع مکتوب گردآوری و مورد بررسی قرار گرفته است.
یافته ها: اسلام با استفاده از باورها، اعتقادات، احکام گفتاری و رفتاری و ملکات اخلاقی تولید فرهنگ کرده که باعث ایجاد سبک زندگی کارآمد و جامعی برای پیروانش در کل جهان شده است. توجه به جهان بینی الهی تامین کننده سلامت و بهداشت جسمی، روانی و روحی افراد می شود که این نشان از فرهنگ سازی الهی برای تامین سعادت و تعالی انسان ها دارد.
نتیجه گیری: در پژوهش صورت گرفته اینگونه تبیین می گردد که فرهنگی که سعادت دنیوی و اخروی انسان ها را تامین می شود فرهنگ الهی و اسلامی بوده و سلامتی جامعه در تمام ابعاد با توجه به سلامت معنوی تامین می شود. از مولفه های سلامت معنوی نقش پیشگیرانه و درمان بیماری ها است که در این پژوهش سعی بر بیان این خصیصه مهم است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان