زمین شیمی و محیط زمین ساختی گرانیت گنایس های آبادچی، شمال شهرکرد
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 107
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-26-1_015
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
چکیده مقاله:
تودهی گرانیت گنایس منطقه آبادچی (مجاور سد زاینده رود) بخشی از پهنه زمینساختی سنندج - سیرجان است. ترکیب کانی شناسی این توده های گرانیت گنایسی شامل کوارتز، فلدسپات پتاسیم، پلاژیوکلاز، بیوتیت و موسکویت و کانیهای فرعی کدر، زیرکن، آمفیبول و آلانیت است. سنگ های گرانیت گنایسی مورد بررسی تحت تاثیر دگرشکلی دینامیک و دگرنهادی ضعیف سدیمی واقع شدهاند. این سنگها از نظر زمینشیمی کلسیمی تا آهکی- قلیایی، آهندار تا منیزیمدار، پرآلومین تا کمی متاآلومین و از نوع A تا I هستند. نمودار REEبهنجارشده به کندریت غنیشدگیLREE ها را نسبت به HREEها همراه با ناهنجاری منفی Eu نشان میدهند. این سنگها در نمودارهای عنکبوتی بهنجار شده نسبت به مانتوی اولیه غنیشدگی نسبی در LILE وLREE نسبت به HFSE را نشان میدهند که این امر اشاره به سنگهای ماگمایی وابسته به کمان و محیطهای برخوردی دارد. این گرانیت گنایس در جایگاه زمینساختی پس از برخورد تشکیل شدهاند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فریبا ریاحی سامانی
دانشگاه شهرکرد
ناهید شبانیان بروجنی
دانشگاه شهرکرد
علیرضا داودیان دهکردی
دانشگاه شهرکرد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :