مقایسه نگرش دانشجویان نیمسال اول و هشتم نسبت به رشته پرستاری
محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 27، شماره: 89
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 162
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNIU-27-89_007
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: نگرش دانشجویان به رشته تحصیلی خود می تواند تاثیر بسزایی بر کیفیت آموزش و اشتیاق آنان برای یادگیری و به کارگیری اصول علمی در بالین داشته باشد. این پژوهش به منظور مقایسه نگرش دانشجویان نیمسال اول و هشتم پرستاری نسبت به این رشته انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی بود و جامعه آماری را دانشجویان پرستاری مقطع کارشناسی دانشگاه های علوم پزشکی منتخب تهران در سال ۱۳۸۹تشکیل داد. تعداد نمونه این پژوهش ۲۴۸ نفر (۱۳۷ نفر نیمسال اول و ۱۱۱ نفر نیمسال هشتم) بود که به روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی نگرش سنجی استاندارد و معتبر می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده آزمون کای دو در نرم افزار SPSS نسخه ۱۴ انجام شد.
یافته ها: نتایج این بررسی نشان می دهد که در کل ۰۱/۵۴ درصد از دانشجویان نیمسال اول و ۵/۲۳ درصد از دانشجویان نیمسال هشتم نسبت به پرستاری نگرش مثبت داشتند و اختلاف آماری معنی داری بین این دو گروه وجود داشت (۰۰۱/۰ p<).
نتیجه گیری کلی: با توجه به نتایج، ممکن است تجربه بالینی و همچنین عدم انطباق انتظارات دانشجویان با آنچه که در واقعیت با آن روبرو میشوند، در تغییر نگرش دانشجویان پرستاری نسبت به حرفه تاثیرگذار باشد. پیشنهاد میشود عواملی که باعث منفی شدن نگرش دانشجویان پرستاری نسبت به این رشته می شود شناسایی و در جهت رفع این عوامل اقدام شود.
نویسندگان
محمد اسماعیل چهری
Master degree in nursing, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
ابوذر سوری لکی
Master degree in nursing, Baqiyatallah University of Medical Science, Tehran, Iran (٭Corresponding author). Tel: +۹۸ ۹۳۷۴۴۸۹۷۲ Email:abozarsori@yahoo.com
عباس عبادی
Associate professor, School of Nursing, Baqiyatallah University of Medical Science, Tehran, Iran
حسین محمودی
Assistant professor, School of nursing, Baqiyatallah University of Medical Science, Tehran, Iran
محمد جعفر سپهوند
Doctoral candidate, University of social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :