ائوزینوفیلی خون محیطی و سابقه آلرژی در بیماران با بیماری عروق کرونر
سال انتشار: 1381
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 107
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-1-3_004
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1402
چکیده مقاله:
سابقه وهدف: بیماری عروق کرونر شایعترین علت مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه می باشد.آتروسکلروز مهمترین علت زمینه ای این بیماری است. مطالعات متعددی نشان داده اند که تعداد لکوسیت های خون محیطی ممکن است یکی از عوامل خطر بیماری باشد، اما در مورد نقش ائوزینوفیلی و سابقه آلرژی اطلاعات کمی در دسترس می باشد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بیماری عروق کرونر قلب با ائوزینوفیلی و سابقه آلرژی می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه مورد- شاهدی روی ۱۹۰ نمونه، شامل ۹۵ بیمار با بیماری شناخته شده عروق کرونر و ۹۵ نفر شاهد انجام شد. سابقه آلرژی توسط پزشک از بیمار گرفته شد. از هر بیمار نمونه خون صبحگاهی گرفته شده و با دو روش تفسیر لام خون محیطی ودستگاه کولتر تعداد لکوسیت ها، نوتروفیل ها وائوزینوفیل ها اندازه گیری ونسبت ائوزینوفیل ها به لکوسیت ها محاسبه شد.
یافته ها : میانگین و انحراف معیار استاندارد شده تعداد لکوسیت ها در گروه مورد وشاهد به ترتیب ۲۵۳ ± ۸۸۰۲ و
۳۵۱±۹۸۱۳ سلول درمیلی مترمکعب خون بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود(۰۵/۰P<). تعداد متوسط ائوزینوفیل های خون محیطی۶ /۱۵ ± ۸/ ۱۲۴ و۸/۱۱ ± ۱/۷۹ سلول در هر میلی متر مکعب بود که این اختلاف نیز از نظر آماری معنی دار بود (۰۵/۰P< ) .نسبت ائوزینوفیل به لکوسیت ها در گروه مورد ۴۳/۱ درصد و در گروه شاهد ۸۸/۰ درصد بود که این اختلاف نیز با ۰۱/۰P< معنی دار بود. بین سابقه آلرژی در دو گروه اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
نتیجه گیری: رابطه مثبتی بین ائوزینوفیلی خون محیطی وبیماری عروق کرونری وجود دارد. بنابراین ائوزینوفیلی خون محیطی ممکن است پییشگویی کننده میزان ابتلا بیشتر به بیماری عروق کرونر باشد.
واژه های کلیدی: بیماری عروق کرونر ، ائوزینوفیلی ، عامل خطرزا، سابقه آلرژی
کلیدواژه ها: